szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Zenei nevelés - Kispapanapló 5. rész

2011-03-09

Eleve rengeteg zenét hallgatunk, és tegnap végiggondoltuk, hogy mi mindent hallhatott már feltételezve természetesen, hogy az elejétől hall. Induljunk ki ebből. Íme egy, a teljesség igénye nélküli felsorolás.

Nászutunkon a kocsiban norvég rádió szólt minden mennyiségben

Koppenhágában belefutottunk egy open air Alcoholic Faith Mission koncertbe. Legalább láthatjátok, milyen szép időnk volt. A csaj kicsit olyan, mintha egy másik koncerten lett volna, de jó kis koncert volt.

Szigeten  Madnesst hallgatott

Az Orczy kertben igen vegyes közönséggel - "rendes számokat jáccámá, Kati" - együtt Kovács Kati és a Qualitons

A méltán híres The Praktikers-t a méltán híres Filterben

Tegnap pedig odatettem az Eszter hasára az mp3-lejátszóm fülhallgatóját, halljon egy kis Green Dayt (a szám elején hallható fuckin'-t természetesen nem mutattam), no meg Leonard Cohen Suzanne-jét, pénteken pedig Erik Sumora megyünk, ezeket be se linkelem. Najó, a Cohent mégis, olyan megható.

Most Tom Waits szól.

Mit mutassunk neki még?

Nade ez egy apanapló, szóval leírom, hogy múlt héten volt az Eszter először a védőnőnél. Aki tök jófej volt. A gonosz férj dolgozott, nem tudott ott lenni, csak elmesélésekből tudja, hogy 140-160-as pulzusa van a kölöknek, ami kb. tökéletes, csapkodta is örömében maga körül a köldökzsinórját. Vagány, nem? Merthogy van egy olyan, mint az ultrahang, csak kép helyett hangot ad. Ezekről mi mit sem tudtunk, talán több mamablogot kellene olvasnunk.

Aztán jött a terhes torna, azon sem voltam, de talán nem is baj. Merthogy nem összekeverendő a szüléstornával, ahol a filmekből ismert közhelyes légzésgyakorlatok vannak. Ez fitness kismamáknak. Az edző megkérdezte az Esztert, hogy hány hetes baba van ebben a nagy hasban, csak nem ikrek? De azért nem akkora szerintem, vájtszeműeknek viszont már jól felismerhető. Kaptunk is a Zsófitól mindenféle terhesnadrágot. Menő. Van terhesharisnya is? (Van. – a szerk.)

És akkor íme egy problémám a szavakkal.

A terhes nem jó, mert nem teher. Most még fizikailag sem. A várandós és az állapotos távolságtartó és hosszú, a nőgyógyászati változás abszurd, az olyan modorosságoktól, hogy picit hord a hasában, pedig rosszul vagyok. Ötletek?

Nevekben Eszter a Tamás mellett kampányol, én kicsit pihentetni szeretném a témát, ami nem egyszerű, mert sokan kérdezik, hogy hogy állunk. Az Eszter unokaöccsei közül Ádám Ádámot szeretne, Miki Malmot, Dani pedig For-t. (Utóbbi kettő a vezetéknevemmel együtt nyer értelmet. De az titok marad.)

Azt is sokan kérdezik, hogy mennyire tölti ki a napjainkat a topic. Szerintem csak elsőre tűnik autisztikusnak, hogy nem. Mert tök sokszor beszélünk róla, egyedül is bőven eszembe jut, nem erről van szó. De valahogy nem hibbantunk meg. És szerintem ez tök jó előjel. Mert amikor majd megszületik, simán lehetne, hogy befordulunk, valamennyire ez persze alap, de azért mégsem csak apu-mama leszünk, hanem ED, meg E és D, nem?

DE.

Kiegészítés

Lemaradt ez-az.

Például, hogy továbbra sincsenek a filmekből ismert tünetek. Talán csak a permanens pisilés, amit én is produkálok. Eszter ezt még bővíti egy hajnali éhség-ébredéssel. Látom már magam előtt, amint csukott szemmel hajnalozunk egyet, majd visszaalszunk. Illetve volt még két nap egymás után, amikor fájt a feje.  A patikában azt mondta a gyógyszerész, hogy SEMMIT sem szabad bevenni, még megfázni sem szabad, ha mégis, hát nagy baj lesz: a gyerek 14 éves korában el fogja veszíteni a 4-es fogait. Talán mind a négyet. Mi már most elkezdtünk spórolni a fogászra, a fél algopyrin mindenesetre megtette rövidtávú hatását, nincs több fejfájás.

Ja, és szerintem már kicsit látszik a pocak (sic!)

Kispapanapló 6. rész

 

Fotó: Pocakzene, www.geppetto.hu

Címkék:
zene, napló, anyaság, apa
easyweb