szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Adatgyűjtők vetik ki hálójukat a kismamákra

2012-09-19

Amikor újdonsült anyukaként félájult leszel a szüléstől és a kialvatlanságtól, amikor semmi mást nem kívánsz majd, mint egy kád fürdőt és hogy összebújhass 1-2 napos babáddal, nos akkor nem is hinnéd kik támadnak rád a kórházban. Az adatgyűjtők.

Ez nem vicc, a fiatal anyuka jó vásárlóerő, friss hús a piacon, még nem tudja hol és milyen popsikrémet vegyen, milyen pelenkába burkolja azt a pihe-puha feneket, milyen babakaját kínáljon majd 5 hónap múlva - ezért le lehet támadni. A kórházban ugyanis gyönyörű és óriási ajándékpakkokat fogsz kapni szülés után – de mint mindennek, ennek is megvan az ára. Méghozzá igen nagy és becses: a nyugalmad. Megkapod a pakkod, cserébe megadod a címed, telefonszámod, emailed. És onnantól nincs megállás. Hívnak, jönnek, írnak, vegyél ezt, kössed azt, kóstold meg amazt. És bár épp felkeltettek téged és a babádat is az ebéd utáni szundikálásotokból a hívásukkal, még felelőtlen szülőnek is állítanak be, aki még nem gondoskodott gyermeke jövőjéről és hogy-hogy nincs még az anyukának-apukának életbiztosítása, vagy egyéb faramuci megtakarító számlája. Szóval a telefonod mindig halkítsd le, ha alszotok, kinek hiányzik egy ilyen „fontos” hívás?
Legrémesebb élményem egy hivatásos (?) fotós (?) volt, aki nem átallott becsöngetni hozzánk, mondván a kórházból van meg a nevem. Két hetes gyermekemet szerette volna fotózni, de ott és akkor szerződnöm, így nyilván fizetnem is kellett volna. Hogy kibújjak a dolog alól és mert udvarias kislány vagyok, nem penderítettem ki a hívatlan látogatót, hanem azt mondtam, hogy ezt nekem meg kell beszélnem a háznál lévő férfivel. Mire kedves vendégem felcsapva házassági tanácsadónak, közölte, hogy ugyan már, egy ekkora kiadást minek, majd megszokja, hogy egyedül döntök. Még ekkor is nyeltem egy nagyot, sőt kértem, hogy esetleg hagyjon itt egy névjegyet és később megkeresném fotózás céljából. Kiderült, hogy azt nem lehet, ez csak most fizetve működik. Na itt már tudtam, hogy ez kész átverés, és kitessékeltem a lakásból. Hogy ilyeneknek adják ki az adataimat, ma sem értem…Szóval gondold át előre, hideg fejjel, hogy majd akarod-e az ajándékokat, mert állandóan zaklatni fognak. És ott a kórházban kedves szóra kiéhezetten mindent alá fogsz írni, mindenbe belemész, csak ide vele már azt a nagy csomagot. Na, persze én beszélek, sziklaszilárd akaratú, aki a fent említett sztori után, újra átvette második gyermekénél a csomagot. Pedig nem akartam: ám aztán megláttam ágyszomszédom ajándékait, köztük egy női borotvát, amire már napok óta ácsingóztam ott a kórházban, mert volt néhány kéretlen szőrszál a vádlimon. (Igen, ott még egész nap aludt a gyerek, ráértem ilyesmikre.) De: az adataimat firtató még üres űrlap azonnal beesett az ágyam mögé és utána már elfelejtettem kivenni…nem direkt volt, komolyan. Így engem most senki nem zaklat és még ajándékot is kaptam. És megkérhettem egy valódi profi fotóst, hogy jöjjön el és készítsen pár képet a legifjabbról.

easyweb