szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 A 10 legsúlyosabb hazugság az anyaságról (és az apaságról)

2012-09-28

Ha jól belegondolsz, mi mindannyian kicsit hazudunk mint szülők. A fogtündér, a télapó, a tény hogy a tévé elfolyósítja az agyat…A lista szabadon folytatható. De mi szülők is igencsak meg vagyunk vezetve. Megkérdeztem a barátaimtól, hogy mik a legsúlyosabb hazugságok, melyeket a szülőségről hallottak, és bizony sok egyezést találtam. A következők a leggyakrabban elhangzó hazugságok – te már hallottad őket?

1. A szülővé válás magától megy. – A szeretet, az igen, de a többi? Az kemény munka.

2. Nem eshetsz teherbe, ha szoptatsz. – Sok barátom van, aki élő példával tudja bizonyítani, mennyire nem igaz ez az állítás.

3. Amikor a baba megszületik, a súlyod a régi lesz. – Almaidban!

4. A fiúkkal könnyebb, mint a lányokkal. – Bocs, de minddel bitang nehéz.

5. A császármetszés a szülés könnyű módja. – Könnyű? Nézd meg pár nappal utána, kinek könnyebb: aki normálisan szült vagy aki császárral?

6. Az ikrekkel a legnehezebb. – Találkoztál már hármas- vagy négyesikrekkel?

7. Egy vagy két gyerek oké, de ami utána jön, az már brrrrr. – Baromság. Egy vagy kettő az egy szelet torta nekem, míg a harmadik egész nap edzi a fenekemet.

8. Azonnal elfelejted a szülés borzalmait, amint kezedben tartod a gyereked. – Ez az egy dolog, amit SOHA nem fogok elfelejteni, bárhogy is szeretném.

9. Két gyerek nem kerül többe mint egy. – Öööö, akarod látni a bankszámlámat?

10. Minden egyre könnyebb lesz. – SOHA nem lesz olyan könnyű, mint amikor a gyerekedet még csak etetni és tisztába tenni kellett. Soha.

 

Forrás: http://thestir.cafemom.com/toddler/142120/10_worst_parenting_lies?utm_medium=sm&utm_source=facebook&utm_content=fanpage

easyweb