szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Vörös lesz, játszik a fociligában és szerepel a Vogue címlapján?

2013-01-04

Mióta kiderült, hogy a brit trónörökös és neje gyermeket várnak, a fogadóirodák csak úgy tobzódnak a fogadási témákban: elképesztő dolgokra lehet fogadni a születendő gyermekkel kapcsolatban. Kezdve a baba nemétől és nevétől, a haja színén át egészen addig, hogy mikor és milyen paraméterekkel fog megszületni, vagy éppen, hogy játszani fog-e valaha az angol futballbajnokságban.

Annak kiderítésére, hogy vajon örökli-e Vilmos tipikusan angol vörös színű hajzatát a baba az angolok genetikusokat kértek fel esélylatolgatásra, akik szerint a vörös hajnak több mint 50 százalék az esélye a hercegi pár esetében. Természetesen a fogadó irodák jó pénzt ajánlanak azoknak, akik helyesen tippelnek a baba hajszínét illetően.

Aztán lehet arra is pénzt tenni, hogy vajon ikreket vár-e Kate. A hír akkor reppent fel, amikor a terhességi vészes hányás került előtérbe, ugyanis Vilmos felesége ettől a betegségtől szenved. Akik az orvosok helyett a népi bölcsességekre (?) hagyatkoznak, azok szerint azért van olyan piszok rosszul Katalin hercegnő, mert nem egy, hanem két utódot hord a szíve alatt. Az esélyek latolgatása ezen a téren is azonnal beindult, a fogadóirodák felgöngyölítették, hogy a házaspár melyik tagjának hány iker volt a felmenői között, számot vetettek azzal a hiedelemmel, hogy az ikerterhesség minden harmadik generációban jelenik meg. Robert Lacey királyi történész kielemezte a téma vonatkozásában mind Vilmos, mind Kate családfáját. "Vilmos nagybátyja, Charles Spencer egypetéjű ikerlányokkal büszkélkedhet, míg nagyapja, Lord Fermoy is rendelkezik egy ikertestvérrel" - mondja a kutató. "Ehhez jön, hogy Kate apai nagyanyjának is volt egy ikertestvére, és Kate apjának, Michaelnek is volt két iker-nagynénje.”

Mivel a terhesség elején egyre többen fogadtak arra, hogy ikrek fognak születni, így ezért a tippért már nem igazán fizetnek jól a bukmékerek.

Természetesen a gyerek nemének eltalálója is nyerhet, nyilván a dolog kétesélyessége miatt nem sokat. Megint csak a terhességi vészes hányás miatt sokan mondják, hogy nagyobb az esélye a lánynak, ugye ez is népi hiedelemből indul, ha rosszul vagy, lányod lesz.

A legnagyobb fogadások persze a baba neve körül mennek, itt egyelőre a Mary, a Victoria és a John vezet – persze a fogadók szerint, azt nem tudjuk, mit is forgat a fejében a házaspár. A bátrabbak olyan nevekre is tippelhetnek, mint a Brynne vagy a Fergie. Előbbi esetén 1 dollárra 150, utóbbinál pedig 250 dollárt fizetnek. A William Hill fogadóiroda a legvalószínűbbnek a Frances-t és John-t, a Charles-t, Elizabeth-et, George-ot és Victoria-t, valamint a Diana-t tartja. A valószínűtlen választások közt olyan neveket találunk, mint Kevin, Wayne és Waynetta.

A keresztszülőségre a legtöbben Vilmos fivérét, Harry herceget, illetve Katalin húgát, Pippa Middletont tartják esélyesnek. Fantáziadúsabbak David és Victoria Beckhamre is tippelhetnek és ha így lesz többet is nyerhetnek, mint akik Pippára ésHarryre tippelnek.

Császár vagy sima szülés? A William Hill szerint valamivel valószínűbb, hogy Kate Middleton természetes úton fog szülni, minthogy császármetszéssel. Azért nem lennék Kate helyében: egy fél ország fog szorítani, hogy az általa megtippelt napon szüljön az általa megtippelt módon…a következő napon kezdhet szurkolni a másik tábor.

A William Hillnél még az is fogadható, hogy a kis herceg játszani fog-e valaha az angol futball bajnokságban, a Premier League-ben. Ha így lesz, az erre fogadók ezerszeres pénzt kapnak jutalmul. És egy másik elképesztő tippelési lehetőség: a várva várt csemete 18 éves kora előtt fog-e a Vogue divatmagazin címlapján szerepelni? Ha így lesz, 34-szeres pénzt fizetnek az erre fogadóknak.

A baba, akinek egyelőre fogalma nincs róla, hogy hányan, hányféle dologgal kapcsolatban fogadtak már rá, Nagy-Britannia és a Nemzetközösség uralkodója lesz, születése után nagyapja, Károly herceg és apja, Vilmos után a harmadik helyen fog állni a trónöröklés rendjében - a negyedik helyre szorítva nagybátyját, Harry herceget.

Címkék:
VIP, nagyvilág
easyweb