szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Kamerázással vádolják a nőgyógyászt

2013-03-25

Nőgyógyászhoz menni nem leányálom, de ugye muszáj. Pár hete már leírtam kalandjaimat az állami rákszűrés berkein belül, hát szerintem nincs a világon olyan nő, aki örülne, hogy ezen a tortúrán (beleérte magát a vizsgálatot is) évente át kell esnie. Pedig muszáj. Bár a szülészemet imádom, és remek jókat beszélgettünk mindig, azért mindvégig furcsa marad az érzés, hogy te felpattansz egy ágyra, ő meg miközben a hétvégi húsleveséről mesél, feldugja beléd az ujját. Így leírva ez még bizarrabb.

Hát még ha az orvos vissza is él a helyzetével. Gusztustalan és elrettentő sztoriról olvastam egy külföldi honlapon: Nikita Levy, a John Hopkins Kórház nőgyógyásza rejtett eszközökkel, például tollba rejtett kamerával filmezte pácienseit.

 

Miután a kórház vezetése még februárban rájött Levy tevékenységére, azonnal kirúgták az állásából. Két hétre rá otthonában holtan találták az 54 éves nőgyógyászt, öngyilkos lett. Mindez még azelőtt történt, hogy a rendőrség nyilvánosságra hozta volna mindazt, amit titokban művelt, mielőtt a kórházban és páciensei kitört volna az oltári botrány. A rendőrök most átvizsgálják a számítógépeit, a szervereket, de egyelőre nem árulnak el részleteket az esetről és arról, hogy vajon a doktor mindezt egyedül követte el, vagy másokat is bevont a képek megszerzésébe és nézegetésébe.

Hát ez a legundorítóbb sztori, amit valaha hallottam. A legijesztőbb az egészben, hogy Levy több mint 20 éve állt a kórház alkalmazásában. Bele sem merek gondolni, hány páciensét filmezte le, hányszor élt vissza a helyzetével. És a John Hopkins az egyik legelismertebb amerikai kórház…

Őszintén szólva nem csodálkozom azon, hogy Levy áldozatai perelni akarnak, még akkor is ha ő maga már nem tud felelni a bűneiért. Megbíztak valakiben, akiről azt hitték orvosi szolgálatot teljesít. Megbíztak a kórház vezetésében, hogy megfelelő embert alkalmaznak. Azzal, hogy az orvos ilyen gusztustalan, elferdült módon visszaélt a helyzetével, bizonyos fajta erőszakot követett el betegein, ez nyilvánvaló.

easyweb