szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Kismamák a munkaerőpiacon – milyen jogaik vannak?

2013-11-11

Repka Ágnest régóta érdekli a nők helyzete, az esélyegyenlőség vagy inkább az esélyegyenlőtlenség – éppen ezért lett HR szakértő, valamint munkajogi szakokleveles tanácsadó. Két és fél évvel ezelőtt, kislánya születése után indította útjára a Dolgozó mami blogot: azóta szinte minden idejét a kismamák és anyukák számára nyújtott munkajogi- és karrier tanácsadás tölti ki – kiderült ugyanis, hogy rengeteg a kérdés, a bizonytalanság, a kismamák koránt sincsenek tisztában jogaikkal. Olyannyira nagy az érdeklődés ezen terület iránt, hogy Ágit egyre többet hívják előadni, kerekasztal beszélgetésekben résztvenni. De ez még így is kevés volt Ági szerint, aki szeretné ha ezek a hasznos információk minden érintetthez eljutnának. Ezért született meg a Jogod van hozzá! – egy kisokos kismamáknak minden munkát érintő infóval.

Mit gondolsz, a könyvben feldolgozott témák közül melyikről tudnak legkevesebbet a kismamák?

Még mindig nagyon komoly félreértések vannak a felmondási védelem terén, és arról sem tudnak sokan, hogy milyen szabályok vonatkoznak a várandósok foglalkoztatására (túlórák, műszakok, kötelező orvosi vizsgálatok). Szintén sokan nem tudják, hogy hova és kihez fordulhatnak, ha mégis vitájuk van a munkáltatójukkal, ehhez több oldalon keresztül konkrét tippeket, leírásokat, elérhetőségeket tartalmaz a könyv. Ugyanakkor rendkívül sok ötletet tartalmaz a pocakos munkavégzésre is, a reggeli hányingertől kezdve a pocakot fogdosó kollégákon át a munkakör átadásáig és az utód betanításáig is.

Hogyan, mikor jött létre a blogod, miért indítottad?

A blogot a szülési szabadságom alatt kezdtem el írni, eleinte csak egy kis agytornának szántam, az otthon töltött időre, de lassan egy "főállássá" növi ki magát. :-) A célom az volt, hogy a tudásommal, tapasztalatommal más anyukáknak is tudjak segíteni, hiszen nap mint nap tapasztaltam, hogy milyen módon bánnak velük a munkáltatók. Én abban látom a szerepemet, hogy minél jobban növeljem egyrészről a jogtudatosságukat és a jogérvényesítési képességeiket, másrészről pedig tudatosabb karrier-tervezésre, sikeresebb álláskeresésére tanítsam őket. Rendszeresen írok minden olyan témáról, ami egy kismamát vagy anyukát érdekelhet, legyen az a felmondási védelem, a visszatérés a munkába, szabadságok kiszámítása, álláskeresés, ovi-bölcsi-bébiszitter választás, karrierépítés...

Gyakran fordulnak hozzád a blogon munkajogi kérdésekkel?

A blogon ingyen kaphatnak tőlem munkajogi és karriertanácsokat az anyukák, itt folyamatosan jönnek a kérdések, olyan sok, hogy mostanában csak 1-2 hetes késéssel tudok választ adni. Foglalkozom emellett személyes tanácsadással is, és hát jellemző a magyarországi viszonyokra hogy nem szoktam unatkozni, minden héten van néhány érdekes ügyem. Dolgozom több civil szervezetnek, alapítványnak is, ahol személyes vagy csoportos mentorálást, tanácsadást végzek. Ez egy kimeríthetetlen téma.

Szerinted milyen helyzetben van ma egy nő, ha vannak gyerekei vagy ha várandós a mai munkaerőpiacon? Miknek van kitéve?

Sajnos nincs könnyű helyzetben. A munka törvénykönyvének 2012. július elsejével hatályba lépő módosításai alapjaiban rengették meg az anyukák helyzetét, a korábban 3 éves korig tartó, a fizetés nélküli szabadság igénybe vétele nélkül is fennálló abszolút felmondási védelem eltörlése sajnos sorozatos elbocsátásokat eredményezett. A törvénymódosítás utáni hónapokban csak ilyen anyukákkal foglalkoztam! De ha arra gondolunk, hogy pocakosan, vagy 3 gyerekkel mennyi esélye van valakinek új állást találni, akkor sem túl rózsás a helyzet. Azonban nem szabad csak arra várni, hogy majd a munkáltatók megváltoznak, szerintem az anyukáknak is változni, tanulni, fejlődni kell. Új játékszabályok vannak, ezek között kell megtanulni "játszani".

Milyen visszaélések történnek a várandósokkal, melyektől akár a könyved is megóvja őket azzal, hogy tudatossá teszi őket?

A leggyakoribb az, hogy a kismamát megpróbálják elküldeni, ráerőltetik a közös megegyezéses munkaviszony megszüntetést, vagy megfenyegetik olyan munkafeltételekkel, amit úgysem fog bírni, s maga mond fel. De olyan esettel is találkoztam, amikor direkt téves, hamis információt adtak a kismamának, csak hogy rábírják a munkaviszonya megszüntetésére. Ha ezekkel a tipikus visszaélésekkel tisztában van valaki előre, nem lehet becsapni, azonnal tudja a megfelelő választ, s ha magabiztosan lép fel, a munkáltatója nem tud mit kezdeni vele. A könyv különlegessége hogy az érthetően, köznapi nyelven elmagyarázott, de pontosan is idézett paragrafusok mellett több száz kismama, anyuka sztorija, véleménye van benne, amiből valóban sokat lehet tanulni, s nem egyszer bátorságot is meríteni.

Abban is tudsz segíteni, hogy mit tegyen a kismama hogy visszamehessen korábbi helyére dolgozni? Szerinted mit kell tennie ehhez a kismamának?

Igen, ez szintén egy nagyon gyakori kérdés mind a blogon, s mind a személyes tanácsadás keretében. Sok esetben sajnos nem lehet mit tenni, a munkaviszonyt a munkáltató meg tudja szüntetni jogszerűen, de ilyenkor sem árt egy külső tanácsadó, egy független fél. Nem egyszer volt már, hogy azért kértek fel az anyukák, hogy biztosak legyenek benne, a legjobb kondíciókkal tudnak eljönni, hogy biztosan mindent megkapjanak, ami jár nekik, és ha lehet, azon túl még egy kicsit többet. Ha a munkáltató is hajlik a megegyezésre és a békés elválásra, sokszor fél-egy évi bérrel is távozhat az anyuka, ami fedezi a költségeket az újabb állás megtalálásáig, az újrakezdésig, vagy az új vállalkozás beindításáig. Ha pedig a visszavételre a munkáltató is nyitott, a jogi tudnivalókon túl az első hónapokra is hasznos tanácsokat szoktam adni, hiszen aki 3-4 évet otthon volt, nem könnyen áll vissza a napi mókuskerékbe! De az otthonlét hónapjai, évei alatt is sokat lehet tenni a későbbi visszavételért, a folyamatos kapcsolattartást, az önképzést, a régi ismeretek szinten tartását, s az új ismeretek elsajátítását szoktam állandóan hangsúlyozni! Nem könnyű mindez egy kisbaba, vagy egy totyogó mellől, de állást sem könnyű keresni egy 2-3 éves gyerekkel a hátunk mögött...

Milyennek látod a mostani munkajogi változásokat? A rugalmas gyedet, a családi adókedvezményt?

A rugalmas GYED egyelőre inkább csak egy elvi lehetőség, ami csak akkor lesz valóban hasznos a visszatérni szándékozó édesanyáknak, ha a törvényi lehetőségek megteremtése mellett a munkáltatói hozzáállás és a bölcsődei férőhelyek néhol katasztrofális állapota is változik. Hiszen ha valakit nem akar visszavenni a munkáltató (azaz kézzel-lábbal akadályozza, hogy visszatérjen), nem tudja ezt kihasználni, s hiába menne vissza hamarabb dolgozni, ha a gyermekének nem tudnak nappali ellátást garantálni belátható távolságon belül! A családi adókedvezmény változása pedig legtöbb esetben csak ott jelent valóban többlet pénzt majd, ahol 3 gyermek van. Márpedig a magyar családokra nem ez jellemző...

 

easyweb