szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

 Hogyan legyél boldog 21 nap alatt?

2014-05-07

Natalie Marie lélekedző, lélek coach. 10 évvel ezelőtt a londoni éjszakában ismerte meg későbbi férjét, ma már két gyerekük van, Budapesten élnek. Imádja Budapestet, gyerekekkel különösen élhetőnek tartja. Eredeti foglalkozására nézve ápolónő, ami véleménye szerint nem túl pihentető, ám annál inspirálóbb elfoglaltság. Saját fejlesztésű tréningjében azt tanítja az embereknek, hogy miként legyenek boldogok. Vele beszélgettem.

Mi az a Gyógyítás a Boldogságon Keresztül?

A Gyógyítás a Boldogságon Keresztül arról jutott eszembe, hogy kíváncsi lettem, vajon a boldogságra fókuszálva megszabadulhatunk-e a legsötétebb érzéseinktől, mint a düh vagy a bánat. Nagyon meglepett, hogy a tanítványaimban milyen mélyen benne vannak ezek az érzések – nekik igazi életmódváltás volt megszabadulni ezektől.

Hogyan kezdtél el boldogság trénerként dolgozni?

Egyszerűen csak én magam is boldogtalan voltam. Rájöttem, hogy voltak ugyan jó napjaim, de azokat általában rosszabbak követték. Valami megbízhatóbbat, tartósabbat akartam. Szóval kitűztem magam elé a saját boldogságkeresésemet. Ez elvezetett addig, hogy reiki mester és lélek coach lettem. Soha nem gondoltam volna, hogy ilyesmivel fogok foglalkozni. Imádok boldog lenni, nem volt könnyű út, de megérte.

Mit tanítasz a 21 napos kurzusok során?

Az első hét elég laza. Próbálom feloldani a csoportot, viccelni velük, kitalálni, hogy mitől lesz jókedvük, mitől érzik jól magukat. A következő héten mélyebbre megyünk, hogy felfedjük a korábbi érzelmi sérüléseket, megalkossuk az ő saját ’boldogan éltek míg meg nem haltak’ állapotukat. Természetesen ebben ennél sokkal több van, de az alapgondolat ez. Minden héten van egy kiegészítő meditáció, amit én írok.

A kurzusok az interneten vagy személyesen zajlanak?

A tanfolyam 21 napig tart online, szóval minden reggel kapsz egy emailt, melyben van egy rövid videó tőlem, plusz a napi feladat. Van egy zárt Facebook csoportunk, ahol kapcsolatba tudunk lépni egymással. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az utolsó csoportunk valóban együtt, egymásért dolgozott. Mindig is az volt az elképzelésem, hogy egy kis online közösséget hozok létre, de nem voltam benne biztos, hogy ez működőképes ötlet. A kurzuson elfoglalt emberek vesznek részt, hiszen mind azok vagyunk, nem?

Mit gondolsz, nem vagyunk elég boldogok? Miért nem teszünk eleget a saját boldogságunkért?

Sajnos azt gondolom, hogy éppen mi vagyunk a legboldogtalanabbak. Sokat dolgozunk, mindenen stresszelünk, túl sokat várunk el magunktól. Folytathatnám a listát. Próbálunk olyan dolgokat csinálni, amiről úgy gondoljuk, hogy boldoggá fog tenni. Azt gondoljuk, hogy ha veszünk egy új ruhát, akkor boldogok leszünk, de ez csak átmeneti, nem tartós boldogság. A tárgyak nem fognak tartósan boldoggá tenni. Egyik nap olvastam egy remek cikket a Huffingtonpostban, az volt a címe hogy ’A boldogságot megtanulni nem fontos, hanem életbevágó’. Nem is tudnék ezzel jobban egyetérteni. Ha a nyugati világban megkérdezed az embereket, hogy mire vágynak, a legtöbb azt fogja mondani: a boldogságra. Nem vagyunk azok! Hiszek abban, hogy bárhol is élünk a világban, képesek vagyunk rá, hogy boldogok legyünk és meg is érdemeljük a boldogságot.

További információk itt.

easyweb