szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Amit vegyél meg a babádnak...

2014-08-11

Már írtam az általam feleslegesnek tartott babaholmikról, most jöjjenek azok, amik nekem beváltak. Biztos van, akinél épp ezek a dolgok szerepelnek a hülyeségek-listáján, nekem jól jöttek.

(tovább...)

 Szoptatás a művészetben és a popkultúrában

2014-07-23

Igazán hiánypótló összeállításra bukkantam: miként jelenik meg a szoptatás a különböző művészeti ágakban? Nézzétem meg, érdemes! Leonardo, Michelangelo egy összeállításban Renoirral és Pinkkel, valamint Gisele Bundchennel.

(tovább...)

 8 különös és érdekes dolog a mellről

2013-10-04

Mellek. Nincs még egy olyan testrészünk, amit annyit ünnepelnének az irodalomban, a képzőművészet legkülönfélébb ágaiban és a mindennapi életben, mint a mellünk. Százféle szavunk van rá, dalokat írtak róla, egy komplett iparág épült a megnagyobbítására, meg persze a tárolására. De valójában mit tudunk róluk? Minden elismerés és méltatás ellenére melltartókba dugjuk, és nem is gondolunk rá, hogy miért is vannak, hogyan működnek és milyen jellegzetességei vannak. Íme egy lista nyolc ténnyel a melleinkről – lenyűgözőek, érdekesek, és mindegyik segít jobban megérteni melleinket.

(tovább...)

 A mellem nem adom!

2013-06-17

A szoptatást borzasztónak nevezni szerintem sima polgárpukkasztás. Ezt tette ugyanis a napokban Kathryn Blundell a Mother & Baby, az egyik legnépszerűbb angol gyermekgondozási magazin szerkesztője ’Tápszert adok a babámnak, na és?’ c. cikkében.

(tovább...)

 Megszoptathatom a gyerekedet?

2013-05-31

A mozdulat elsőre teljesen természetesnek tűnik: amint a 4 hetes Esme nyöszörögni kezd, Cat Homer már gombolja is ki a blúzát és mellre teszi a babát. Miután a baba befejezte az evést, kidől Cat karjában. Itt az ideje, hogy visszamenjen a saját édesanyjához, Natasha Batsfordhoz – Cat ugyanis nem Esme mamája.

(tovább...)

 Szoptatással a petefészekrák ellen

2013-02-13

Azt már eddig is tudtam, hogy a mellrák kockázata kisebb, ha az ember szül egy-két gyereket. A legújabb kutatások szerint azonban a szoptatás a petefészekráktól is megvéd. Azon nők között, akik legalább 12 hónapig szoptattak, jelentősen alacsonyabb a petefészekrák kialakulásának kockázata – derült ki az ausztrál Curtin Egyetem szakembereinek tanulmányából. Ezzel tovább nőttek a szoptatás jótékony hatásaival kapcsolatos ismeretek. Hiszen nem csak a babára, az anyára is számtalan pozitív hatással bír az anyatejes táplálás.

(tovább...)

 Szoptatásról a Bethesdában

2012-12-05

Kérdésed van a szoptatással kapcsolatban? Fáj, gyulladt a melled, nem eszik a babád, gyógyszert kell szedned? Ezernyi kérdés merül fel a szoptatással kapcsolatban, mindenkinek vannak bizonytalan pillanatai, amikor úgy érzi, nem klappol valami.

A Bethesda Kórházban októberben laktációs (anyatejes táplálás) ambulanciát és szaktanácsadást indítottak az ott dolgozók. Az ambulancia legfontosabb célkitűzése az egészséges és beteg újszülöttek és csecsemők anyatejes táplálásának segítése – hiszen az anyatej a legjobb a kisbabáknak.

 

(tovább...)

 Rakd össze a kórházi pakkot!

2012-11-21

Úgy a 35. héten eljön a pillanat, amikor össze kell készítened a kórházi cuccodat. Te olyan típus vagy mint én, és legszívesebben már a 30. héten összeraktad volna a pakkot, vagy olyan aki az első fájásoknál kezdi összedobálni a cókmókját?

(tovább...)

 Mi micsoda az újszülöttkorban?

2012-11-07

Ha már jól beszéled a terhesnyelvet és eligazodsz a nyaki redők és CRL-ek világában, akkor ideje, hogy kezdj megismerkedni a kisbabás-nyelvvel, a kisbabás holmikkal, fogalmakkal. Hiszen, amikor elkezdesz neki vásárolni, olyan eddig ismeretlen fogalmakkal találod szembe magad, melyek létezéséről eddig fogalmad sem volt.

(tovább...)

 Amit ne vegyél meg a babádnak...

2012-10-17

A kismama nagyon könnyen megvezethető. Rávehető olyan tárgyak megvásárlására, melyekre semmi, de semmi szüksége nem lesz sem neki, sem a babájának. Mivel elsőgyerekesként az embernek elképzelése sincs a hasznos és a haszontalan tárgyakról, csak pr kérdése és mindenről meggyőzhetők. Persze van sok értelmes dolog is, ezekről korábban itt olvashattál. De most jöjjenek számomra haszontalanok.

(tovább...)

 Túlélni az első heteket

2012-10-03

Van egy nagyon régi film, ami arról szól, hogy egy házaspárnak sehogyan sem akar összejönni a baba. Nagy nehezen sikerül, egyből kettő is, végignézhetjük a terhesség minden fájdalmát és szépségét, a „mindent kívánok”-tól a „már nem bírok felállni a karosszékből”-ig. A film legvégén megszületnek a babák, anya és apa hazaindulnak a kórházból. Mindketten bekötnek egy-egy gyereket az ülésébe, beszállnak az autóba és ahelyett, hogy hazaindulnának egymásra néznek és azt mondják: - És most, hogyan tovább?

(tovább...)

 Zenétől több lesz a tejed?

2012-07-30

Egy közelmúltban született tanulmány szerint azok az anyák, akik zenét hallgattak vagy a babájuk fényképét nézegették miközben mellszívót csatlakoztattak magukra, több tejet voltak képesek lefejni.

Mielőtt további következtetéseket vonunk le ebből, nem árt tisztázni pár dolgot: az emberiség története során az anyák háborúkban, éhínségek és természeti katasztrófák idején is szoptattak. Nem kell ahhoz boldognak lenni, hogy legyen tejed – különben hogy maradtunk volna életben?

 

(tovább...)

 Újabb gyerek? Most kösz nem

2012-07-11

Évekkel ezelőtt nagyon sok időt töltöttem azzal, hogy hónapról-hónapra rettegtem, hogy véletlenül – a gondos védekezés ellenére – valahogy mégis terhes leszek. Aztán jött az elhatározás a babáról, ami végre megszüntette ezt a görcsöt, nem is tartott sokáig a próbálkozás: írd és mondd, az első alkalommal jött össze mindkét gyerekem. A terhesség 9 hónapja ebből a szempontból is remek: ha valamitől, hát a teherbeeséstől nem kell félned.

(tovább...)

 Igény szerinti szoptatás versus katonás rend

2012-03-14

Már a terhesség alatt fel fogják neked tenni a díjnyertes kérdést: hogyan akarsz szoptatni? Honnan az öreg ördögből tudnád, főként ha az első gyerekedet várod? Előbb talán meg kéne szülni, aztán majd kiderül mi is az a szoptatás. Azért hogy legyen némi elképzelésed a két ellentáborról, most bemutatom őket.

(tovább...)

 Szoptatós anyák a Facebook ellen

2012-02-21

Február 6-án a Facebook New York-i irodájában egy csapat édesanya tűnt fel gyerekestül, azt követelve, hogy a közösségi oldal hagyja békén a szoptatós fotóikat. A nemzetközi mozgalom azután indult el, hogy Emma Kwasnica többször felszólította a Facebook-ot, hogy ne töröljék szoptatós képeit a profiloldaláról, ahogy azt már többször megtették, annak ellenére hogy a társaság azt hangoztatja, hogy csak olyan képeket töröl, amelyek nem etetésre szolgáló melleket mutat.

(tovább...)

 „Ez nem egy nappali”

2010-09-23

Ízléses kávézó, finom szendvicsek, tágas pelenkázó, kinti-benti játéktér a gyerekeknek. Sőt, a kintit, már-már játszótérnek is nevezhetjük. Véleményem szerint kicsit drága, de azért tényleg kisgyerekeseknek találták ki. A kismamák pedig boldogan odaszoktak, élvezték, hogy van egy hely Budapesten, ahonnan nem nézik ki őket gyerekestül sem. A gyerekek nyugodtan játszottak, a szülők nyugodtan ettek.

(tovább...)

 Kitikkadt kismamák és kisbabák

2010-07-15

Negyven fok árnyékban, a beton ontja a meleget, 100 százalék páratartalom és egyéb rémségek: ez van most. Mit tehet a kismama? Hát piheghet. Árnyékban, lenge ruhában, állandó kísérője, jóbarátja pedig legyen a vizespalack. Mert kánikulában a kismama legfontosabb feladata: inni, inni és inni.

(tovább...)
easyweb