szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Úton és BKV-n az anyaság felé - Kismamanapló 16. rész

2014-02-26

"Olyan anya lesz az ember, amilyen ember, ez pedig az évtizedek során csiszolódott ki. Fejlődni, változtatni persze mindig lehet, de nem cserélhetjük ki a személyiségünket olyasmire, ami tőlünk idegen” – mert az ember a teljes személyiségével nevel, nem izomból, elhatározásból. Ezek a most olvasott, pszichológustól származó gondolatok egy immár 32 hetes, majdnem kétkilós pocaklakó szívdobogása mellett találtak rám.

(tovább...)

 A női táska mindent elnyel - a pelustáska még többet

2013-10-23

A táska olyan kiegészítő, melyről egyetlen nő sem mond le szívesen. Ezért rémülettel töltött el a gondolat, hogy hónapokon keresztül majd egy macis esetleg katicás poliészter táskát hordjak magamnál, hiszen az úgynevezett pelenkázótáskák nagy része bár praktikus, nem éppen nőies darab.

(tovább...)

 Párosan (is) szép

2013-08-28

Sokszor elképzeltük már, sose tettünk semmit. Sokszor tudtuk, hogy nagyon ránk férne, mégis lusták voltunk szervezkedni. Aztán két hónappal ezelőtt azt mondtuk: eljött az idő. Eljött az idő, hogy két-három napot kettesben, gyerekek nélkül töltsünk. Egyik gyerek egyik nagymamához, másik a másikhoz, és azon kaptuk magunkat, hogy megyünk! Nem messze, mindössze 50 km-re Budapesttől, de ez kit érdekelt.

(tovább...)

 Szabadságolnám magam

2013-08-05

Anyaaaaa! Kiborult a limonádém! Folyik az orrom! Szomjas vagyok! És még millió más kérés. Néha úgy érzem elég. Nem bírok el még egy kiborított tányért, még egy veszekedést a piros gumikacsán, ami előtte hónapokig porosodott a komód alatt, de hirtelen mindenkinek az kell, nem bírok állandóan szolgálatban lenni. Mert néha úgy érzem ez egy szolgálat, amiért egy jó szót nem kapok (nem csak én, a jó édes apjuk sem), csak türelmetlenséget, visszabeszélést, és miközben a szétszórt játékokat én (de miért én?) szedem össze, még el kell ugranom egy kakaót is csinálni.

(tovább...)

 Pihentető-e a gyerekkel nyaralás?

2013-07-18

Apapara szerint nem. Szerintem sem. A szülői feladatok ugyanúgy megvannak, gyerek után futkosni, megfelelő tápértékű ételt keresni (te beérnéd egy dinnyével is), alvásidőben árnyas helyet keresni, este nem kimozdulni. Persze azért lehet vele a tengerparton várat építeni, leenni magunkat fagyival és összebújva aludni a strandon. És ez azért jó.

(tovább...)

 Utazni vagy nem utazni?

2013-06-03

Jó hosszú az a kilenc hónap, biztosan beleesik egy tavasz vagy egy nyár. És akkor jön a nagy kérdés: menj-e nyaralni, belevágj-e valamiféle kalandba? Ha nem vagy veszélyeztetett terhes és az orvosod is elenged, akkor nyugodtan kelj útra.

(tovább...)

 Álterhesek a buszokon?

2013-03-15

Azt olvasom, hogy a kínai nők úgy akarnak maguknak ülőhelyet szerezni a buszon, hogy műhasat ragasztanak maguknak. Nyilván Kínában nagyobb a zsúfoltság a járműveken, na de akkor is. Megboldogult nagyanyám jut eszembe, aki felkötötte a karját, hogy mindig legyen helye. Szomorú, ha egy 70 pluszos idősnek efféle trükkhöz kell folyamodnia, na de hogy már a 20-30-as nők is mindenáron le akarnak ülni? Persze iparág is épült a talpraesett nők igényei alapján: a szilikon terhespocak az egyik legkeresettebb termék manapság Kínában.

(tovább...)

 Hogyan tévedtem el a bolygókerekek erdejében?

2012-12-26

Két gyerekem hat babakocsit fogyasztott el. Volt amit örököltünk, volt amit újonnan és amit használtan vettünk. Megosztom veletek tapasztalataim, hátha ti nem estek azokba a hibákba mint én.

(tovább...)

 Támadás!

2012-08-22

Évtizedekkel ezelőtt a nyaralások során, villanyoltás előtt papucsainkkal - a háziak nagy örömére - a falra kentük a szobában tartózkodó szúnyogokat és ezzel le is tudtuk a kérdést: három-négy-öt csípéssel általában megúsztunk egy hetet. Ez a múlt.

(tovább...)

 Repülőn a kismama - Panyi Zsuzsi kismamablogja 3. rész

2012-08-15

Most még egy utolsó tengerparti nyaralás, mert néhány évig ilyen nem lesz. Én 3-4 éves kor alatt bizony nem megyek a gyerekkel tengerpartra. Az nekem nem nyaralás, mert a gyerek bőrére vigyázok és egész nap arra figyelek, hogy a kalapot nehogy levegye a fejéről. Egy nap akár többször altatom a szobában, hogy ne legyen hisztis estére és egyébként is dörzsöli a homok a pelenkája gumijánál. Ezt nem, akkor maradunk itthon és remek magyar tájakra megyünk. Már most nézegetem az Őrséget és Szilvásváradot.

 

 

(tovább...)

 Mindennapi udvariatlanság

2012-08-08

Nem nagyon izgatott soha az, hogy az emberek nem adják át egymásnak a helyet, hogy nem segítik egymást a legalapvetőbb helyzetekben sem (én általában átadtam) – egészen addig, amíg nem lettem én az, aki rászorult volna mások udvariasságára.

(tovább...)

 A baba pakkja

2012-08-06

Férjem feje lilul, ahogy a babakocsi mózeskosárrészét próbálja a totál telepakolt kombi hátuljába szuszakolni. Pihenőszék minek? Ordít a harmadik fordulónál. Egy csomag pelenka (gigaméret, hátha az utazás megváltoztatja a ded kakálási szokásait), összecsukható gyerekágy, szúnyogháló baldachin, babakád, mellszívó, kétféle tápszer és sterilizáló – és kész megtelt a nem kicsi csomagtartónk. A maradék három családtag húzza meg magát egy-egy kézitáskában.

 

(tovább...)

 Gyerektábor az irodaházban

2012-08-03

A hét 5 napján egy open office irodában ülök, ahol is kolléganőimmel minden nyáron elsírjuk egymásnak, hogy milyen piszok nehéz 12 hetet megoldani, elhelyezni a gyerekeket, hogy ne az összevont óvodai csoportokban sínylődjenek. Akinek iskolás a gyereke, annak meg még a sínylődés lehetősége sincs. Tizenkét hét otthon – oldd meg. Na és ilyenkor szoktunk arról beszélgetni, hogy bizony ha mind egyszerre hoznánk be többnyire egykorú gyerekeinket, akkor milyen klassz lenne, eljátszanának egymással, békénhagynának minket. Addig is marad a „ma anyával jössz dolgozni”, ez persze egész napos számítógépezést, filmnézést és anyanyúzást jelent. Ennél kicsit profibb megoldás is van.

(tovább...)

 Utazási lázban - Panyi Zsuzsi kismamablogja 2. rész

2012-08-01

 

Öt nap van a nyaralásig. Mindent bezsúfoltam erre a hétre: a céges dolgokba belehúzni, kicsit előre dolgozni, genetikai ultrahang, műkörmös, a férjemnek pólókat venni, a gyerekek kinőtték a strandpapucsokat és a naptej is elfogyott.

Hétfőn reggel az ötéves kicsit köhögve kelt. OK, maradjon itthon egy nap alatt kikúrálom és akkor három napba belefér a sok tennivaló. Az 5 éves nem így gondolta, estére belázasodott.

 

(tovább...)

 Babástul a városban

2012-06-06

Egy asztal a sarokban, egy csupor színesceruza és egy köteg papír. A közelünkben három gyógyszertár van, de én már csakis abba megyek, ahol ezek várnak. Nem csak azért, mert a gyerekem tényleg elvan ott pár percig, hanem mert úgy érzem gondoltak rám, ránk. Nem kell hozzá sok kiadás, hogy egy üzlet/autószervíz/bank vagy bármi kicsit is bababaráttá váljon.

(tovább...)

 Miért is nem megyek idén a tengerhez?

2011-04-01

Tavaly jártam a tengernél, a kicsi 1 éves volt akkor. Előtte akkor jártam, amikor a nagy 1 éves volt. És egy darabig most megint nem megyek. Az elmúlt 4 évben ugyanis elfelejtettem, hogy ez mennyire nem pihentető, sőt inkább fárasztó egy ekkora gyerekkel.

(tovább...)

 Teszteltük a híres családi szállodát – gyerekbarát nem egyenlő bababarát

2010-11-29

Történt, hogy novemberben, váratlanul  három nap szabadságra kellett menjen a férj. Luxus volna elherdálni ezeket az értékes napokat, így arra jutottunk, hogy két gyerekkel csak olyan helyre mehetünk, ahol elegendő benti program van esős, szeles, szürke novemberi napokra (akkor még nem tudtuk, hogy idén novemberben lesz vénasszonyok nyara).

Megcéloztuk tehát a gyerekbarátságáról híres Kolpingot (miután az osztrák testvérétől kapott árajánlat sokkolt, az ugyanis pont a duplájára jött ki úgy, hogy a helyi fürdő belépője még benne sem volt. Ezt azonnal a Kolping javára is írtuk és azonnal foglaltunk.)

(tovább...)

 Közös burokban

2010-10-07

Biztosan te is érezted már, hogy fülhallgatóval a füledben egyfajta burokban vagy a város zajában is – imádom ezt az érzést. Ott lenni, mégis valahol egészen máshol járni a zene segítségével. Egy új fejlesztés ebbe a burokba rajtad kívül még valakit bevon: a magzatodat. Egy fülhallgató neked, egy hangszóró a babának, és máris ti ketten lélekben ugyanott jártok. Pocakzene – ez a neve Kucsera Péter design-jának, amely az idei Formatervezői Díj Terv kategóriájában bizonyult győztesnek. Vele beszélgettem a győzelem másnapján.

(tovább...)
easyweb