szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 A babát választotta a kezelés helyett

2014-11-24

A 38 éves nő a terhessége elején tudta meg, hogy agresszív rákja visszatért. Úgy döntött, gyógykezelés helyett a babát választja.

(tovább...)

 A magzatburok sérülése lenne felelős a koraszülések közel feléért?

2014-11-12

Minden 10. szülés koraszülés – de vajon miért indul be ilyen sok szülés idő előtt? Sokan mondják, hogy a túlhajszoltság, az idegeskedés, a cipekedés miatt indul be ilyen sok szülés a terminus vége előtt. Most egy kutatás kiderítette, hogy a koraszülések közel feléért mi is a felelős. A jelenség neve: éretlen magzati membrán-repedés (PPROM). Ha sikerül megtalálni az ellenszerét, akkor drasztikusan lecsökkenhet a koraszülések száma.

(tovább...)

 Papa, megjöttem!

2013-08-19

Talán ezt kiabálná a fél perces újszülött, ha nem kilenc, hanem 18 hónapra születne. De még ha beszélni nem is tudna, felállni, járni - akár bármely más emlős pár perce született kicsinye - valószínűleg tudna. Ehelyett csak fekszik, esetleg nyüszög vagy sír, bandzsít, néz valahová, de hogy hová? Rád biztos nem néz. Pár órás újszülöttemet nézve mindig az jutott eszembe, hogy csoda hogy él, hiszen annyira pici és kiszolgáltatott. És hogy csakis én vagyok a felelőse annak, hogy életben marad és nagy, erős felnőtt válik belőle. Gyomorszorító gondolat.

(tovább...)

 Kanapé surfing a saját ágyamon

2013-07-05

Már több helyen leírtam: egyszer majdnem szültem a 25. héten. Nem tudom mennyire volt majdnem ez a majdnem, mindenestre három nap konstans haskeményedés és egy doktor által ágyba parancsolás után egy reggel arra ébredtem, hogy valami nem odaillő van a fehérneműmön. Kórház, infúzió, egy hét odabent. Teljes legyengülés, hat óránkénti injekció, sírás és elkeseredettség-hegyek. Haza akarok menni. Mit keresek én itt? Nem is vagyok beteg.

(tovább...)

 Idő előtt érkezni

2013-06-19

Életemben eddig három szülésen vettem részt, a saját születésemen kívül. Kettő a saját gyermekeim születése volt, a harmadik viszont egy 25 hetes, 900 grammos baba világrajövetele. A Peter Cerny Alapítvány koraszülött mentőiről készítettem riportot, amikor úgy 2 évvel ezelőtt ebben a máig felejthetetlen eseményben részt vettem. Sokat gondolok a mai napig az akkor született aprócska kislányra és az őt könnyek között megszülő édesanyjára. Mi lehet velük? Emlékszem a bizonytalanságra, hogy mi lesz vele, a kérdésekre, hogy ez miért történt, a végtelen csendre a szülőszobán.

(tovább...)

 Középkorú kismama

2013-04-03
Amikor néhány évvel ezelőtt Fehér Anna 53 évesen teherbe esett elámult az ország. Előtte pár hónappal még az erősen negyven pluszos Jakupcsek Gabriellán lepődtünk meg, de a Szomszédok Almája mindent vitt a korával. A makkegészséges baba idén már két éves lesz. Egyre később és később szülni, ez a tendencia manapság. Amikor még az én anyukám öcsémmel ezelőtt terhes lett 34 évesen, kifejezetten öreg kismamának számított, az apa meg egyenesen matuzsálemnek a maga 43 évével. Ha ellenben ma egy korombelinek 15 éves gyereke van (21 évesen szült), ez igencsak ritka.(tovább...)

 Vegyél levegőt!

2012-07-25

Fenti mondat nálunk családilag ismert: minden egyes affekt apnoénal, azaz olyan sírásnál, amikor nem vett levegőt valamelyik gyerekem, ezt ordítottam nekik. Paramami vagyok, soha nem tagadtam. Így aztán, amikor még semmit nem tudtam az újszülött bizniszről, amikor még azt sem tudtam pontosan mi az, már akkor eldöntöttem: lesz légzésfigyelőnk. Amikor megszületett az első kisfiam, úgy éreztem annyira pici, törékeny, hogy állandóan mellette kell ülnöm és lesnem, vajon vesz-e levegőt.

(tovább...)

 Mire jó a bugyola?

2011-01-03

A kórházban még mindkét gyerekem jó alvó volt. Sokszor próbáltam már eme titkot megfejteni: vajon mi lehet az oka, hogy otthon kis üvöltőgéppé változott mindkét, addig angyali módon viselkedő gyermek. Talán érezték, hogy ezen a terepen ők az abszolút uralkodók, itt már mindenkivel azt csinálnak amit akarnak? Vagy annyira kifárasztotta őket a születés, hogy az első napokban még csak ájultan alszanak, de pár nap után, épp mire hazaérünk, teljesen kipihenik magukat? Azt hiszem a titkot most, lassan 6 év távlatából sikerült megfejtenem. És ez nem más mint a bugyolálás.

(tovább...)
easyweb