szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 A jóga legyőzheti a terhesség alatti depressziót

2014-12-19

Habár sok terhes nő tapasztal kisebb-nagyobb hormonok okozta hangulati ingadozásokat, néhányuknál ez sokkal komolyabb probléma: ötből egy terhes nő súlyos depresszióba esik. Egy tanulmány rámutatott, hogy ezekben az esetekben egy régi jól bevált stressz levezető módszer, a mindfulness jóga (megélni a pillanatot – a jógában járatoksak valahogy így fordítják a jóga ezen ágát) nagyban javíthatja ezeknek a nőknek az állapotát.

(tovább...)

 Lehet-e terhesen biciklizni?

2014-06-24

Korcsolyáztam már terhesen, a biciklizést viszont nem próbáltam azon egyszerű oknál fogva, hogy akkor még nem volt életem része a kétkerekű. Ha ma lennék terhes biztosan kerékpárra pattannék. Egy remek összeállítás arról, hogy szabad-e terhesen biciklizni. (a cikk további jó tanácsaival viszont mélyen nem értünk egyet: ha kicsi a nadrágod, vedd fel a férjedét??? hát ki akar úgy kinézni, mint egy trampli?)

(tovább...)

 Tekerj gyerekkel!

2013-02-25

Bike With Baby – azaz kösd a hátadra a babát és tekerj. Mivel mind a spinning, mind a babával együtt történő mozgások elkötelezett híve vagyok, ezért amikor pár napja először hallottam erről a vadiúj programról, azonnal tudtam, hogy erről írnom kell.

A program kitalálója, létrehozója Bálint Katica, spinning instruktor. Katica korábban országúti- és pályakerékpár versenyző volt, pályán női csapatsprintben kétszer volt magyar bajnok.

(tovább...)

 Mozogni kell terhesen is!

2012-09-21

 

A terhes nők a legtöbb mozgásformát nyugodtan űzhetik, mindez idáig nem volt tisztázott, hogy a fizikai aktivitás önmagában megakadályozza-e hogy felszaladjanak a kilók. Most brazil kutatók arra jöttek rá, hogy a terhesség alatti túlzott súlygyarapodás és mozgáshiány (így a kettő együtt), kockázattal jár mind az anya, mind a babája számára – nagyobb az esélye, hogy szülési komplikációk lépnek fel, illetve hogy az anyának magas vérnyomással kell küszködnie a terhesség során.

 

(tovább...)

 Mozogj már anyukám!

2012-04-11

Aki azért (is) várta a várandósság hónapjait, hogy most aztán adhat a lustaságnak és az evésnek, azt sajnos ki kell ábrándítsam: a 9 hónap alatt is lehet, sőt kell is mozogni. Persze nagy pocakkal nincs is vonzóbb annál, mint felpolcolt lábbal a fotelben olvasni, mégis ajánlatos felállni a kényelmes székből.

(tovább...)

 A testemből élek - 10. lépés a kockahas felé

2011-11-16

Kötelességtudó, szabálykövető ember vagyok. Nem parkolok tilosban, nem merek jegy nélkül utazni, mindig mindenért időben fizetek, nem megyek át a piroson, rendesen adózom, betartom a határidőket és nem tanúsítok renitens magatartást semmilyen területen, még csúnyát is ritkán mondok. Elhiszem azt, amit mondanak nekem mások és elvégzek minden rámrótt feladatot. Vagyis betartok minden olyat, ami a békés együttéléshez szükséges. Respektálom a környezetem és annak normáit. Elfogadom (sőt, be is tartom!) a szabályokat. És mégis, önmagam egészségének szabályait folyamatosan áthágom és ezzel totálisan kizsákmányolom a testemet.

(tovább...)

 A konyhamalac leköszön – 9. lépés a kockahas felé

2011-11-09

Nem vagyok jó kedvemben. Rossz hangulatom oka legújabb elhatározásom, az ugyanis nem épp kedvemrevaló. Enni ugyanis jó! Még ha csak egy megcsócsált nutellás kekszről vagy némi keményre dermedt tejberizsről van szó. Nehogy már kidobjam, inkább hamm, megeszem – na ennek ezennel vége!

(tovább...)

 Kilók nélkül fogyok – avagy soványabb vagyok-e ha a mérleg ugyanannyit mutat?

2011-11-02

- 8. lépés a kockahas felé -

Mostanában már rá sem állok a mérlegre. Ugyanis semmi értelme. Ötödik hete nyomom a fogyókúrámat és nem moccannak a kilók. Jó-jó volt egy kis csökkenés, de azóta stop, megállt. Már-már kezdenék kétségbeesni, de szerencsére Doryu megmentett attól, hogy feladjam. Elővette ugyanis a centiméterét!

(tovább...)

 Leesik a gatyám!? 70,4 kg, vagyis -0,4 kg) - 7. lépés a kockahas felé

2011-10-26

Bizony-bizony, a 4. héten túl az öveim sem tartják fent az elmúlt idők kedvenc nadrágjait. Juhéj, valami elindult! Persze ez csak egy apró jel, hogy nincs hiába a sok próbálkozás. De ismerem magamat és hajlamos vagyok túl korán túl messzemenő következtetéseket levonni, ezért inkább (a fenti juhéjtól eltekintve) csak halkan örülök. Már az elején elhatároztam, hogy ruhát majd csak akkor veszek újat, ha elértem a kívánt eredményt, nem fogok köztes, gyorsan elhagyni kívánt méretekbe beinvesztálni. Most még korai volna, várom helyette a végeredményt és élvezem hogy huzigálhatom a nadrágjaimat. Mondjuk pont ezért olyan nagyon csinosnak még nem érzem magamat, de a redőződő sztreccs farmerek eleget emlékeztetnek arra, hogy fogyok!

(tovább...)

 6. lépés: Új barátnők és antipatikus társaságok 70,9 kg, vagyis +0,4 az előző héthez képest. De erre is van teóriám!

2011-10-19

Harmadik hete nyomom a fogyni akarok projektet. Most mintha nem lenne látványos a változás, bár én belülről érzem a testemet ahogy alakul, de a kilók nem akarnak lemászni. A héten esedékes lesz egy centiméterezés, hogy megnézzük, hogy alakul a körfogatom.

Amióta naponta egy elfoglaltságot a fogyásom jegyében töltök, sok mindennel találkoztam és sok mindenkivel megismerkedtem. Doryu még mindig szabin van, ezért egy másik lányra bízott vasalásilag, akivel összehaverkodtunk. Amíg rólam olvad a zsír, ő beszámol élete mélyebb és magasabb pontjairól.

 

(tovább...)

 Az első mélypont, 70.5, vagyis mínusz 1,8 kg és ez már az 5. lépés a kockahas felé

2011-10-12

Két hét telt el és máris megütött a kötöttség és kötelezettség fránya szele. Na meg a lustaságé. Bizony meg tudok ingani és vannak pillanatok amikor piszok nehéz ez az egész. Mennyire könnyű lenne azt mondani hogy sutba az egésszel, trüffel szeletet akarok enni! Szerencsére ennyire még nem súlyos a helyzet, de szörnyű lelkiismeret furdalással zárom ezt a második hetet, ugyanis egy tornát kihagytam. Igazából ennek nem lustasági, csupán logisztikai okai voltak, a kis bölcsis nem mehetett a héten az intézménybe mert taknya-nyála egybefolyt állapot uralkodott el rajta. Igen nehéz volt megoldani már csupán az egészségszalonba való eljutást is (pontosabban az erre az időre szóló gyermekfelügyeletet).

(tovább...)

 Fogyás agytornával: 71,2 kg, vagyis 1,1 kilóval kevesebb - 4. lépés a kockahas felé

2011-10-05

Eltelt egy hát a fogyóprogramból és megtörtént a beavatás. Múlt heti parámat leküzdve természetesen elmentem a bejelentkezett időpontra az egészségszalonba. Mondjuk számomra nem is volt kérdés, mert én nem szoktam nem elmenni oda ahová megígérem. Az állapotfelmérés egyáltalán nem volt vészes és habár - szerencsére - nem bírtam megjegyezni vagy akár értelmezni a számokat, állítólag nem vészesek. Sőt, csupa elismerésben volt részem, hogy jó alapokról indulunk, nem rossz az amit csinálok csak kicsit kell rajta változtatni. Ugyanis (bár ez nem ért újdonságként) a normál napi étrendemet este nagyjából fél óra leforgása alatt tönkrevágom a danett, jó reggelt keksz és társaik megevésével. Nem is kell hozzá fél óra.

Elég sok infót zúdítottak rám, aminek valószínűleg a fele se maradt meg, de gondolom kapom majd még a fejtágítást a kezelések alatt. Látszólag  a fazon gyantámra senki nem volt kíváncsi, viszont az alaphangot szerencsére dicsérő szavakkal adták meg, ami jól esett és máris nagy kedvvel és elánnal vetettem bele magamat az őszi-téli fogyasztó programba. Köszi Doryu!

(tovább...)

 Indul a kockahasasodás – 72,3 kilóról - 3. lépés a kockahas felé

2011-09-28

A mai nappal nekikezdtem a fogyásnak! Agyban már mindenképpen, étrendileg is mondhatjuk, egyéb fronton még csak a tervek vannak. De legalább tervek vannak. A könnyebb fele kipipálva, mert annyit azért haladtam, hogy bejelentkeztem életem első fogyasztására. Igen, felhívtam egy helyet és időpontot kértem! Nem sokat tudok még róla, csupán hogy kedves és emberközeli a honlapjuk, nem kell a parkolásért fizetni és hogy az első alkalom tovább tart mert ’felmérik az állapotomat’. Ezt ki is fejtették, de igazából ezt megspórolhattuk volna, mert most csupa stressz vagyok. Meg fogom tudni a testzsír százalékomat, amiről eddig azt se tudtam hogy van és a BMI-t, amiről mindenhol lehet olvasni ezért amikor ez elhangzott úgy éreztem tudom miről van szó. De a fogyasztandó területek körterületét is meg fogják mérni.

(tovább...)

 Segítőt keresek – innen indulunk - 2. lépés a kockahas felé

2011-09-21

Miután türelmetlen vagyok és szeretnék már holnap legalább egy kilóval kevesebb lenni és ezért lehetőleg semmilyen áldozatot nem hozni, ezért úgy döntöttem a nyilvánosságot fordítom magam ellen és szétkürtölöm ország-világ előtt: kövér vagyok és le akarok fogyni. Így legalább lesz kinek bizonyítani, ha már egyedül nem megy. Ott lesz nekem élő lelkiismeretként az értem izgulók sokasága (mert remélem lesznek ilyenek).

Kezdjük azzal talán, hogy tudom mit csinálok rosszul de nem tudom nem rosszul csinálni. Úgy gondolom, hogy ha nem ennék ennyit (és ilyeneket) és hetente 2-3-szor sportolnék, nem lennének gondjaim a súlyommal és alakommal, sőt az a plusz tíz is lemenne. No hát ebből az állapotból az elmúlt fél év alatt nem sikerült kibillennem, pár sikertelen-komolytalan diétát tudhatok magam mögött, amelyektől inkább híztam mint fogytam.

 

(tovább...)

 Karácsonyra bomba nő leszek! - 1. lépés a kockahas felé

2011-09-14

Nem vagyok hízékony alkat, és a nem túl messzi múltban volt egy sportos, izmos, vékony énem. Aztán jött egy terhesség, melynek a végére röpke 23 kg-al nyomtam többet versenysúlyomnál. És akárki akármilyen jóindulatú is akar lenni, ha összeadjuk a gyereket, a magzatvizet, a plusz vérmennyiséget, a felgyülemlett vizet, a duplájára duzzadt melleket és minden egyéb járulékos dolgot, akkor sem magyarázható ez a többlet. Még jó hogy erős 15 kiló plusszal zártam a gyermekáldást. Aztán az idő múlásával szerencsére ebből csak olyan 5-6 kg maradt. A fogyást ekkor az ’életmódváltás’ hozta meg. Másfél éves gyerekem mellől visszatértem dolgozni és az bizony stresszes időszak volt. Lemásztak a kilók maguktól, mert mozogni ekkor sem sikerült eleget.

(tovább...)

 Jövő héttől hízás után fogyás a szülőszoba blogjában

2011-09-07

Kispapanaplónk véget ért – megszületett Sámuel, de nem kell tőle végleg elköszönnünk: szorgosan író apukája időről-időre egy-egy gyereknevelési kérdést fog nálunk boncolgatni. Ha minden igaz, elsőként Sámuel alvási szokásairól lesz szó a közeljövőben.

Jövő hét szerdától új naplóval jelentkezünk. Míg a kispapanapló hetei (többek között) egy hízási folyamatról szóltak, most valaki más fogyni szeretne. A terhesség után fennragadt 10 kiló története következik. A cél: karácsonyra mindtől megszabadulni. Drukkoljunk együtt, sokféle módszer teret kap majd ….. fogyókúrájában.  

 

(tovább...)

 Kismamák is elkezdhetik

2011-06-27

Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra! – így szól ősidők óta a bölcselet, amelyet persze szülés után nem kell olyan komolyan venni. Sőt,  már terhesség alatt sem. Bár a 9 hónap alatt felszedett kilók, párnácskák még ott díszelegnek rajtunk: fokozatosan fogjuk a testünket munkára. Szülés utáni torna 2. rész. (1. rész itt)

(tovább...)

 Alszik a gyerek, jöhet a lábemelés?

2011-06-17

Ha éppen nem ájultan omlasz az ágyba, az este tökéletes a kavargó gondolatok, a másnapi tennivalók rendezgetésére, és persze a nagy fogadalmak megtételére. Hogy is hangzik? „Holnap kilépek a csoki, fornetti, fagyi háromszögből, s megkezdem a babaháj ledolgozását.” Csapó 66-szor!

(tovább...)
easyweb