szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Zenétől több lesz a tejed?

2012-07-30

Egy közelmúltban született tanulmány szerint azok az anyák, akik zenét hallgattak vagy a babájuk fényképét nézegették miközben mellszívót csatlakoztattak magukra, több tejet voltak képesek lefejni.

Mielőtt további következtetéseket vonunk le ebből, nem árt tisztázni pár dolgot: az emberiség története során az anyák háborúkban, éhínségek és természeti katasztrófák idején is szoptattak. Nem kell ahhoz boldognak lenni, hogy legyen tejed – különben hogy maradtunk volna életben?

 

(tovább...)

 Távol a nyüzsgéstől, édeshármasban élnek – megszületett Péterfy Bori kisfia

2011-09-23

Márciusban beszélgettem Péterfy Borival, azóta megszületett kisfia, Doma. Elvonultak a világtól, élvezik egymás társaságát, ismerkednek, összeszoknak. És az akkor feltett kérdések jó része megválaszolásra került: Bori türelmes, szívesen otthon ülő anyuka lett.

Pedig várandóssága vége már igen nagy türelmetlenségben telt: egy hetes túlhordás púp az ember hátára. De szerencsére Doma észbekapott, és amikor már beindítással fenyegetőztek a kórházban, akkor végül úgy döntött: nekiindul magától.

 

(tovább...)

 Dalok a konyhából - Kispapanapló 23. rész

2011-07-20

Szó sincs konceptalbumról, egyszerűen csak egy válogatás következik az elmúlt bő hétből.

Track 1: Ülünk vacsora után az asztalnál, idegesítjük magunkat az aktuálhülyeségeken, közben randomkodunk az interneten, amikor rábukkantunk egy isteni számra, Eszter felhúzta a hasán a trikót, felhangosítottam a zenét és együtt néztük, ahogy táncol rá a Sámuel!

(tovább...)

 Újabb lista - Kispapanapló 22. rész

2011-07-13

Íme hát a múlt héten beígért szülési know-how:

Ha engem valamiért nem akarnak beengedni valahova, pl Sámuel-vizsgálatra, akkor meg kell kérdezni, hogy van-e valami, amiről nem tudhatok, akkor garantáltan beengednek, merthogy olyan nincs

az orvos és az asszisztencia kézzel nem tágíthat méhszájat

az Eszter egy ponton megsüketül mindenkire, csak a suttogásomat fogja hallani. Már most meghatódom ezen. Elég bensőségesen hangzik, nem? Kicsit mindig arra vágytunk, hogy egy burokban legyünk, kicsit úgy képzelem, hogy amikor az oxitocintól már teljesen betépett, akkor lelassul az idő, megszűnik minden, csak mi ketten leszünk, az Eszter lebeg a fájdalomban, én kapaszkodom belé és suttogom neki a tudnivalókat, itatgatom szőlőcukros vízzel, simogatom, masszírozom a derekát.

(tovább...)

 Rob Gordon - Kispapanapló 18. rész

2011-06-15

Aki olvasta/látta a Pop, csajok satöbbit, az tudja, milyen isteni dolog listákat állítani.

Alább álljon tehát az öt legjobb olyan szám, amiről a gyerekünk jut eszembe:

(tovább...)

 Father Figure - Kispapanapló 16. rész

2011-06-03

Ez most csak egy gyors mellékes.

Mert épp a blogcím szól, George Michael Father figure-je, vagy -ja, ami kicsit incesztuózus ugyan, de azért mégis

"put your tiny hands in mine"

meg

"I will be the one who loves you till the end of time."

(Bár azért ezt a funkciót megosztom az Eszterrel)

Szóval ezért lett ez a cím. Apafigura leszek mához két hónapra.

(tovább...)

 Behind the music - Kispapanapló 11. rész

2011-04-27

Svédország, Dánia, Svédország, Norvégia, Svédország, Lengyelország, Belgium, Lengyelország, Ausztria, egész kevés Ukrajna, ismét Ausztria.

Amikor az anyu velem volt terhes, azt hiszem, csak Bulgáriában volt. Hát a mi gyerekünk már ennyi helyen volt járt. Mióta él, több helyen volt, mint én azóta.

(tovább...)

 Zenei nevelés - Kispapanapló 5. rész

2011-03-09

Eleve rengeteg zenét hallgatunk, és tegnap végiggondoltuk, hogy mi mindent hallhatott már feltételezve természetesen, hogy az elejétől hall. Induljunk ki ebből. Íme egy, a teljesség igénye nélküli felsorolás.

(tovább...)

 Nagy pocakkal nyomom a rockandrollt

2011-03-07

Amikor néhány hete kiderült, hogy az Amorf Ördögök, a Love Band és nem utolsósorban a Nemzeti Színház tagja, Péterfy Bori 41 évesen babát vár, akkor újra el lehetett kezdeni azzal foglalkozni, hogy ideális-e negyvenen felül szülni. Azóta azonban az ötvenes éveit taposó Fehér Annáról is kiderült, hogy állapotos, így ebben a tekintetben Bori már nem számít szenzációnak. Nem is ez a célja: csak örül az állapotának, kiegyensúlyozottabb mint valaha és pár hétig még színpadon is láthatjuk. Utolsó koncertje Szegeden lesz, március elején. Utána ráhangolódás, némi pihenés, kelengyevásárlás: Bori kisbabája (akinek nemét tudja, de nem köti az orrunkra) július elején fog megszületni.

 

(tovább...)

 Közös burokban

2010-10-07

Biztosan te is érezted már, hogy fülhallgatóval a füledben egyfajta burokban vagy a város zajában is – imádom ezt az érzést. Ott lenni, mégis valahol egészen máshol járni a zene segítségével. Egy új fejlesztés ebbe a burokba rajtad kívül még valakit bevon: a magzatodat. Egy fülhallgató neked, egy hangszóró a babának, és máris ti ketten lélekben ugyanott jártok. Pocakzene – ez a neve Kucsera Péter design-jának, amely az idei Formatervezői Díj Terv kategóriájában bizonyult győztesnek. Vele beszélgettem a győzelem másnapján.

(tovább...)

 Inkább beszél babájához az énekesnő

2010-07-21

Nem sok olyan énekesnő van, akinek elvileg a babája születése utáni napon fel kellene lépnie. Ez történt Váczi Eszterrel, ugyanis kislánya a vártnál 19 nappal korábban érkezett, július elsején. És bizony másnap anyukájának még koncertje lett volna. De a baba erre az előadásra már úgy tűnik nem vágyott, inkább gyorsan megszületett. Jusztin Áfra már elmúlt két hetes.

(tovább...)
easyweb