szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 A csökkent termékenység nem egyenlő meddőség

2013-07-03

Nagyon könnyen rásütik az emberre: meddő. Így aztán olyan rémisztő számok születnek, mint hogy a párok 15-20 százaléka meddő, és ilyenkor az emberek fejében az a kép jelenik meg, hogy minden ötödik pár gyerek nélkül marad. Ez nem igaz – mondja cikkünk szakértője, dr. Timmermann Gábor, szülész-nőgyógyász. Valóban, a párok több mint 15 %-a küzd termékenységi problémákkal, de ezen eseteknek csak a fele szenved valódi meddőségben – ők azok, akik kezelés nélkül nem lennének képesek utódot létrehozni, vagy kihordani.

(tovább...)

 A rágörcsölés nincs hatással a teherbeesésre

2013-03-27

 

Ha nem görcsölsz rá, majd összejön. Ha elengeded magad, nem a gyerekért szexelsz, akkor fog összejönni. Jó tanáccsal mindenkinek tele a padlása, akinek rokonsága-ismeretsége széltében-hosszában tárgyalja, hogy miért nem jön össze a baba.

Sztorikat is hallani arról, amikor elmúlt a „kényszer”, például végül örökbefogadtak egy gyereket, utána azonnal teherbe esett a nő, vagy a lombikbaba után természetes úton fogant meg a kistestvér. Ezen történetek alapján valóban lehet igazság abban, hogy amire az ember lánya rágörcsöl, az nehezebben sikerül.

 

(tovább...)

 Ketyeg a biológiai órám?

2011-10-14

Jelenleg már Magyarországon is rendelkezésre áll néhány centrumban egy új típusú hormonteszt, mely jó közelítéssel jelzi, hogy mennyi „érlelhető” petesejt  van a petefészkekben. A teszt az úgynevezett AMH, vagyis az anti-müllerian hormon mérésére szolgál. Ez a hormon a petefészekben termelődik, mennyisége átlagosan 24 éves korban a legmagasabb, a harmincas évek közepére a felére csökken, a negyvenes éveikben járó nőknél pedig már jelentősen alacsonyabb mértékben van jelen. Dr. Csajbók Évát, a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet belgyógyász- endokrinológusát kérdeztem arról, hogy miért is hasznos ismerni a petesejtjeink számát?

(tovább...)
easyweb