szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Placenta agy, avagy feledékeny-e a kismama?

2014-02-10

Híres közhely és állandó viccelődésre ad okot, hogy a kismamának minden kimegy a fejéből – általában ezzel szokták elintézni az odaégett vacsorát, az óvodában felejtett nagyobb gyereket, a mosógépben napokig otthagyott mosást. Ausztrál kutatóknak felkeltette a kíváncsiságát ez az állítás: valóban feledékenyek lennének a kismamák? És ha igen, miért? Aztán kiderült: egyáltalán nem azok. Legalábbis nem azért, mert terhesek.

(tovább...)

 Kannibál-anya

2013-07-31

A méhlepényt porrá zúzott alakban állítólag ma is előszeretettel használja a szépségipar különféle flancos krémekhez. Nekem már ez is elég bizarrnak tűnik, így aztán amikor először hallottam Natalie Turnerről, elborzadtam. A Magyarországon élő angol nőről ugyanis azt hallottam, hogy a szülését követően nem mást tett, mint megette a méhlepényét. Lelki szemeim előtt az állatvilágban ismert szokás rémlett fel: a baba mellett fekvő májszerű képződményt marcangolja fogaival a véres, frissen szült anya. Ebből az egészből csak annyi igaz, hogy valóban elfogyasztotta, de természetesen nem így. Hogy miként és miért, arról nagyon szívesen beszélt.

(tovább...)

 Hatalmas áttörés az autizmus újszülöttkori diagnosztizálásában

2013-05-10

Az újszülött placentáját megvizsgálva meg lehet tudni, hogy fennáll-e a lehetősége az autizmus kialakulásának vagy sem - egy vadonatúj kutatás szenzációs dologra mutatott rá.

(tovább...)

 A köldökvér a babáé!

2012-01-23

Néhány hete megjelent „vámpíros” cikkünk, nagy port kavart. Tudjátok, melyben egy dúla egészen új megvilágításba helyezte az őssejt levételt, a köldökzsinór korai elvágását. Megkérdeztünk hazai szakembereket: elképzelhetőnek tartják-e hogy a köldökvér kinyerése miatt a baba később vérszegény lesz? Azaz megkárosítjuk őt, már élete első perceiben?

Hazai szakértőket kérdeztünk.

 

 

(tovább...)

 Haza akarom vinni a méhlepényemet!

2012-01-02

Azt olvasom, hogy egy manhattani pár bíróságra megy, hogy megtarthassák néhány nappal ezelőtt született első gyerekük méhlepényét. Ez azt jelenti, hogy küzdeni kell valamiért, ami nemrég még az anya testében volt? Valamiért, amit az ő szervezete képzett? Szép.

(tovább...)
easyweb