szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Húznak-nyúznak majd kikapnak

2015-01-12

Amikor először találkoztam szülészemmel, még semmit nem tudtam róla. Csak annyit, hogy felkapott, hogy csak kedves rokonom protekciójával tudtam hozzá bejutni, de hogy mennyire a természetes szülés híve, azt nem tudtam róla. Így aztán első találkozásunkkor szemrebbenés nélkül kérdeztem a kedves mosolyú doktor urat, hogy lehet-e nála császárral szülni, mert én olyan mérhetetlenül rettegek és én – bár sok millióan túlélték – nem fogom kibírni. Nagyot nevetett. És milyen igaza volt. Életem két legszebb emléke a két (normál) szülésem, nem cserélném el őket a császármetszés műtétjének emlékével.

(tovább...)

 A császár nem biztonságosabb az ikreknek mint a hüvelyi szülés

2014-10-22

Erre jutott egy 2013-as kanadai tanulmány. 10 év alatt 2800 ikrekkel terhes nőt vizsgáltak – olyanokat is, akik császárral és olyanokat is, akik hüvelyi úton szültek.

(tovább...)

 Van olyan kórház, ahol 100 szülésből 71 császár

2013-11-08

A napokban érdekes listára bukkantam: azt mutatja be, hogy az ország egyes kórházaiban 2012-ben milyen arányban végeztek császármetszéseket az összes szüléshez viszonyítva.Az eredmény döbbenetes. Van olyan kórház méghozzá Kiskunfélegyházán, ahol az összes szülés 71 százaléka császármetszés.

(tovább...)

 A magzati szívhang miatt sok a császármetszés?

2012-11-05

A magzati szívhangot a baba általános jóllétéről ad információkat. De egy új kutatás szerint a magzati szívhang túl gyakran bizonytalan, ezért nem lehetne súlyos döntések alapja például a sürgősségi császármetszések esetében.

(tovább...)

 Ha túlsúlyos vagy, lehet hogy császárral születtél

2012-02-17

Egy új, roppant érdekes kutatás látott napvilágot: Brazíliában egy 2000 ember bevonásával végzett utánkövetéses vizsgálat kiderítette, hogy császármetszéssel született csecsemők 15 százaléka elhízott 20-25 éves korára – míg a hüvelyi úton született csecsemőknél csupán 10 százalék körül volt a túlsúlyosak aránya.

(tovább...)

 Saját véremben feküdtem egész éjszaka

2011-08-12

Amikor második fiamat sürgősségi császárral szültem (szültem, mit szültem, mély altatásban kivágták belőlem) annyi megrázkódtatás ért, hogy a mai napig hiányzik a szülés élménye. És minden irracionalitás ellenére vállalnék még egy gyereket, csak hogy szülhessek. Akkor ugyanis semmi közöm nem volt ahhoz, ami velem történt. De kezdjük az elején.

(tovább...)
easyweb