szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Jó-e a gyereknek egy év új játékok és ruhák nélkül?

2014-03-31

Soha nem mertem és valójában nem is akartam összeadni, mennyibe kerülnek nekünk a gyerekek havonta – hiszen valójában nem érdekel. Ameddig kijövünk a havi pénzünkből, addig az értelmes dolgokat nem szoktam megtagadni tőlük. És hogy mi értelmes? Hát ez mindenkinek az egyéni döntése. Mi is, ahogy a legtöbb kisgyerekes család tele vagyunk felesleges játékokkal. A tényekhez tartozik, hogy ezek általában a filléres, rossz minőségű, azonnal eltörő darabok. Az igényes játékokkal igenis játszanak a gyerekek. A hibásaktól folyamatosan szabadulok, mégis túlnőnek rajtam. Hattie Garlick ennél erőteljesebb lépésre szánta el magát: úgy döntött, hogy egy éven át egy fillért nem költ játékra és fizetett foglalkozásokra. Ugyanis arra jutott, hogy a brit háztartásokban 474 millió játék porosodik, vagyis minden britre hét darab, használatlan játék jut. Igen, ennyi vacakság nálunk is jut családunk mind a négy tagjára – a hangsúly szerintem a vacakságon van, igényes, minőségi játék igenis kell a gyereknek.

(tovább...)

 Gyerektábor az irodaházban

2012-08-03

A hét 5 napján egy open office irodában ülök, ahol is kolléganőimmel minden nyáron elsírjuk egymásnak, hogy milyen piszok nehéz 12 hetet megoldani, elhelyezni a gyerekeket, hogy ne az összevont óvodai csoportokban sínylődjenek. Akinek iskolás a gyereke, annak meg még a sínylődés lehetősége sincs. Tizenkét hét otthon – oldd meg. Na és ilyenkor szoktunk arról beszélgetni, hogy bizony ha mind egyszerre hoznánk be többnyire egykorú gyerekeinket, akkor milyen klassz lenne, eljátszanának egymással, békénhagynának minket. Addig is marad a „ma anyával jössz dolgozni”, ez persze egész napos számítógépezést, filmnézést és anyanyúzást jelent. Ennél kicsit profibb megoldás is van.

(tovább...)

 Írjuk meg a miniszteri biztosnak, miként kellene foglalkoztatni az anyákat!

2012-05-07

„Napokon belül megnyitunk egy elektronikus postafiókot, ahová egy hónapon át várjuk mindenkitől a konkrét akadályok megszüntetésére vonatkozó megjegyzéseit, javaslatát.”- mondta a Magyar Nemzet hétfői számában Szalai Piroska, aki a nők munkaerő-piaci helyzetének javításának céljából kapta féléves miniszteri biztosi kinevezését. Ehhez a miniszteri biztos asszony elemzést fog készíteni a Nemzetgazdasági Minisztérium számára.

(tovább...)

 Rövidebb lesz a nyári szünet?

2012-05-04

Itt a szülőszobán már megosztottam veletek a nyári szünet okozta viszontagságaimat. Bár az még más jellegű volt, inkább a gyeses anyuka összezárva egy újszülöttel és egy óvodással problémát járta körül. Jövő nyártól új kihívás előtt állunk: tudniillik, hogy hová a ménkűbe rakom majd akkor 8 éves, első osztályos gyerekemet 10 teljes héten át?

(tovább...)

 Nem volt ilyen, hát létrehozta - ez lett a Csiri-biri

2012-01-25

Anyák, akik sikeresen lavíroznak az otthon és a karrier között – ezzel a munkacímmel indítottuk el idei sorozatunkat, melynek első részében Lila Fügével, alias Havas Dórával ismerkedhettetek meg. Most jöjjön egy újabb sikersztori, egy újabb sikeres anya. Orszáczky Ildikó eredeti szakmáját tekintve  angol-magyar szakos tanár, mielőtt gyerekei születtek volna hét évig tanított gyerekeket.

A gyerekek iránti érdeklődés megmaradt, ugyanis nevét ma onnan ismerhetitek, hogy ma ő a Csiri-biri torna „anyukája”. Miután pedagógusi végzettségét mozgásfejlesztés tanulással egészítette ki, életre hívta ezt az apró gyerekeknek való tornát. Vele beszélgettem.

 

(tovább...)

 Blog, fakanál és gyereknevelés

2012-01-06

Havas Dóra, vagy ahogy sokan ismerik Lila Füge honlapján ezt olvastam: egyszer csak azt vettem észre, hogy nem csak a buli van mindig a konyhában, hanem én is. Érdekes karrierkezdet ez – nyilván Dóra sem gondolta, hogy amikor kisfia születése után ottragadt a konyhában, akkor ezzel valami egészen új dolog kezdődik az életében.

A b.boom szülőszoba idén induló, új sorozatában olyan nőket, anyákat mutatunk be, akik gyerekeik születése után vadonatúj szakma után néztek, vagy épp eredeti szakmájukban a gyerek születése után lettek igazán sikeresek. Elsőként Havas Dórával beszélgettem, aki épp második gyermekét várja – azaz hamarosan még több dolga lesz.

(tovább...)

 Kávé&kerámia

2011-08-22

Amikor megtudtam, hogy a CeramiCafe nevű helyre megyek riportot készíteni, akkor egy aprócska helyet képzeltem el magamban, egy korongozóasztalt, mely mellett némi kávét is kortyolhatunk. Amolyan műhelyt, ahol mellékesen inni is adnak. Amikor megérkeztem, valami egészen mást láttam: a kávézó és a műhely olyan kombóját, melyben a két alkotóelem profin összeillik, egymásra épül, egymást kiegészíti.

(tovább...)
easyweb