szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Ez nem reggeli rosszullét, ez a Hyperemesis Gravidarum

2014-12-08

Régóta kacérkodom, hogy megosszam-e személyes történetem, de most hogy idén május 15-én ünnepeltük az első Hyperemesis Gravidarum /HG/ világnapot, erős volt bennem a vágy, hogy megtegyem és felvállaljam betegségem.

Én voltam a vilag legboldogabb kismamája, mikor kiderült, hogy babát várok. Mindig anya akartam lenni.  De aztán az 5-6. héten jött az ismeretlen, ami magával ragadott és vitt a mélybe, a sötétségbe. Felkerestem egy híres professzort aki azzal magyarázta rosszullétem, hogy minden kismama rosszul érzi magát a kezdeti időben, ez csak reggeli hányinger.

 

 

(tovább...)

 Ha nem tetszik a baba neme, el lehet-e vetetni?

2014-01-27

Akartam lányt, igen az első és a második fiam is úgy lett, hogy én lányt akartam. Sokáig úgy gondoltam, ha megígérnék, hogy a harmadik lány lesz, akkor szülnék még egyszer. A baba neme fontos vonzerő lehetett volna a számomra. Persze nem annyira, hogy egy fiút elvetessek. Ismerősi körben két fiú után becsúszott harmadik babánál felmerült az abortusz gondolata. Végül, ha bizonytalanul, ha nem teljesen boldogan is, de a baba megtartása mellett döntöttek. Akinek akkor tudtak elkezdeni igazán örülni, amikor kiderült: a baba lánynak sikeredett.

(tovább...)

 Biciklipumpával a magzat ellen

2013-07-08

Talán furcsának tűnhet, hogy egy alapvetően kismamáknak, babát tervezőknek, kisgyerekeseknek szóló honlap miért foglalkozik az abortusz témájával. Az ok az a döbbenetes adat, amivel a minap szembesültem az OEP egyik nyilatkozatában. Nyilvánosságra hozták ugyanis, hogy milyen műtétből végezték a legtöbbet kis hazánkban. A listát a szürkehályog műtét nyitja, eddig még rendben is volna a dolog. Második helyen viszont az abortusz áll, melyből több mint 43.000 ezret végeztek el egyetlen év alatt, miközben még 100 ezer gyerek sem születik.

(tovább...)

 A kiskorúaknak az abortuszhoz igen, az örökbeadáshoz nem kell szülői engedély

2013-05-17

 

Úton-útfélen láthattuk a kormány abortuszellenes kampányát - azt a kérdést most hagyjuk, hogy a képen egy majd’ 7 hónapos magzat látható, márpedig ilyen korú babát nem lehet elvetetni, így a kép kissé manipulatív. A plakát örökbeadásra buzdítja a krízishelyzetben lévő kismamákat. A plakátkampányt a jogalkotás is követi: ezentúl ugyanis egyszerűbb kihordani egy gyereket, mint elvetetni – hiszen míg az előbbit nem kell elmondani a szülőknek, addig az utóbbira engedélyt kell tőlük kérni.

 

(tovább...)

 Ingyentabletta, ingyenabortusz

2013-04-15

Régóta folyik itthon a vita arról, hogy olcsóbbá, akár ingyenessé kellene-e tenni a fogamzásgátlókat. Hiszen mindenki tudja, nagyon drágák, három havi adag 10 ezer forintba is belekerülhet. Más védekezési mód sem olcsó: a gumióvszer, a spirál, a hüvelytabletták mind-mind nagyon drágák. Nem is értem igazából, hogy hogyan várják el azt, hogy ilyen áron ezeket megvegyék. Rászorultsági alapon az abortusz viszont lehet ingyenes: akkor viszont mit is várunk? Hogyan csökkenne az abortuszok száma, amíg havi több ezres kiadást jelent a védekezés?

(tovább...)

 Elvetetnéd egy korrigálható rendellenesség miatt?

2013-02-15

Elkerülhetetlen, hogy ha terhes vagy néha eszedbe ne jussanak mindenféle negatív gondolatot, többek között, hogy a bent növekvő baba talán nem egészséges. Ha máshol nem, az ultrahangos vizsgáló asztalon mindenkiben kell lennie egy kis drukknak, hogy jaj csak ne halljak rosszat.

És ha mégis? Mi történik, ha végzetes ítéletet kapunk? És mi van ha nem végzetest, csak épp tájékoztatnak róla, hogy nincs minden rendben, de születés után gyógyítható a baba?

 

(tovább...)

 Megoldódik a vetélés titka?

2013-01-28

Nagy boldogság, ragyogó kismamaság, tervezgetés, vásárlás. Aztán egy nap görcsök, vér és rettegés. A baba nem akar megmaradni odabent. Elment – ahogy mondják. Általában oka van: valamiért a baba életképtelen, beteg lenne – mondják az orvosok, talán hogy könnyebb legyen feldogozni. Ne önmagában keresse a hibát az anya.

 

(tovább...)

 Jelenleg egyáltalán nincs tablettás abortusz Magyarországon

2012-09-17

Az abortusztablettát Magyarországon eddig kizárólag a Rózsakert Medical Centerben alkalmazták immár 2010 óta – ám mostantól ők is befejezték ennek használatát. Az intézkedés hátterében nem egészségügyi okok rejlenek: az intézmény úgy érzi, politikai vita eszközeivé váltak. A klinikán több száz ilyen beavatkozást végeztek, de sejtették, hogy felsőbb körökben nem nézik jó szemmel ezt a tevékenységet. Az abortusztabletta hazai sorsáról többször írtunk már, eleinte úgy tűnt hogy lesz, később kiderült, hogy ez fel sem merülhet. Hiába is regisztrálta az Országos Gyógyszerészeti Intézet, melyet a szakma egy része örömmel fogadott, ám az eljárás engedélyezése nem történt meg. Így a tablettát kizárólag ezen a magánklinikán alkalmazták. Itt egyébként a közelmúltban az ÁNTSZ is vizsgálódott, vajon szakmailag rendben van-e a tabletta alkalmazása, jogszerűen végzik-e a terhességek megszakítását. Bár a vizsgálat nem talált hiányosságot, a klinika maga döntött úgy, hogy felhagy az abortusztabletta alkalmazásával.

 

(tovább...)

 Remélem, hogy nem kerül forgalomba

2012-07-06

Hét elején már közöltünk egy szakmai véleményt az abortusztablettáról. Most lássuk Bálint Balázs szülész-nőgyógyász miként vélekedik az abortuszról és a tablette bevezetéséről.

Hívő ember lévén az élet számomra szent dolog, így erről én nem dönthetek. Éppen ezért az abortusz számomra nem megfelelő módszer a születés szabályozás megoldására. Nem végeztem és nem is fogok terhességmegszakítást végezni.

(tovább...)

 Egyszerűbbnek tűnik, de lelkileg nehezebb - vélemény az abortusztablettáról

2012-07-02

Az abortusztablettáról és annak hazai helyzetéről írtunk már pár héttel ezelőtt. Most lássuk, mi a véleménye a tablettáról és annak hazai bevezetéséről praktizáló szülész-nőgyógyáaszoknak. Elsőként Timmermann Gábort kérdeztük:

Én az elején leszögezném, hogy nem vagyok abortuszpárti, azonban nem vagyok teljesen ellenzője sem. Én csak azt látom, hogy a jelenlegi gyakorlat nagyon hibás.

 

(tovább...)

 Megvan az engedély, mégsem lesz abortusztabletta

2012-05-21

Bár van aki állítja évek óta könnyedén rendelhető a neten abortusztabletta (próbáltam nyomára bukkanni annak, hogy ki és hol árul ilyesmit, de csak egy korábbi botrányt találtam ezzel kapcsolatban), most itt a legális megoldás: a napokban megkapta magyar törzskönyvét az terhességmegszakításra alkamas szer. Eddig a terhességet itthon kizárólag műtéti úton lehetett megszakíttatni, ennek módjáról korábban már írtunk a szülőszobán.

(tovább...)

 Abortuszvonalat indít a Patent Egyesület

2012-04-18

Már leírni sem érdemes végletekig elcsépelt mondást a nőkről, akik mindenre képesek a gyerekért vagy a gyerektelenségért. Abortuszra menni önmagában is borzalmas lehet, de én megértem, hogy van az az élethelyzet, amibe nem fér bele egy gyerek. És ilyenkor amellett, hogy a saját lelkiismeretünkkel számot kell vetni, hogy a legszívesebben sírva elbujdosnánk, hogy a miért pont én? mantrát mormoljuk – közben lehet, hogy még az egészségügyi dolgozók sem könnyítik meg a helyzetünket. Hiszen sokan nem bírják véka alá rejteni véleményüket azokról az anyákról, akik ezen a módon vetnek véget egy magzat életének. Nem néznek a személyes tragédia mögé, csak még egyet rúgnak az amúgy sem élete csúcspontján lévő nőbe.

(tovább...)

 Szülés utáni abortusz – elmebaj a köbön

2012-03-23

Az orvosoknak jogot lehetne adni arra, hogy megöljék a nem kívánt vagy nem életképes babákat a születésük után, mivel az újszülöttek még nem igazi emberek – mondja egy oxfordi akadémikus. Francesca Minerva, filozófus és orvosetikus azzal érvel, hogy az abortusz és a pár napos csecsemő megölés kevéssé különbözik.

(tovább...)
easyweb