szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 A női cinkos hazugság áldozata a szülő nő? - Kismamanapló 24. rész

2014-04-23

Az üknagyanyám – nagyapám elbeszélése szerint – markot szedett a mezőn, mikor elfolyt a vize, és már csak a rokonok házáig ért el, ott született meg a dédanyám. Minden nő életének egyik legmeghatározóbb élménye a szülése, múlt szerda óta nekem is megvan a saját történetem. Hálás vagyok a sorsnak, hogy minden komplikáció nélkül, természetes úton tapasztalhattam meg ezt a kibírhatatlan fájdalommal járó nagy csodát. Bevallom, amíg a szülőágyon Babócát nem tették a mellemre, biztos voltam benne, hogy valami univerzális „női cinkos kegyes hazugság” áldozata vagyok, melyre azért van szükség, hogy fennmaradjon az emberi faj. :)

(tovább...)

 Kismamanapló 23. rész – Fészket rakunk kispapával

2014-04-16

Nem is olyan rég még hihetetlennek tűnt, hogy egyszer eljutok majd a 39. hétig, és most tessék. (Az április 11. nem jött be.)  Épp vizsgálatról jövök: a méhszáj zárva, a méhlepény rendben, és sok a magzatvizem, aminek köszönhetően Babóca valószínűleg jól érzi magát bent. Tudjuk, hogy végül is neki kell döntenie. A dokim mindenesetre annyira nyugodt, hogy húsvétra szabit vett ki. Jó tanács gyereket tervező pároknak: érdemes úgy nekifogni, hogy a szülés ne ünnepekre és a nyári vakációra essen.

(tovább...)

 Túl lenni vagy még nem lenni? - Kismamanapló – 22. rész

2014-04-09

38. hét. Az állapotosság első pillanatától kezdve tudtuk, hogy innen már nincs visszaút, pocaklakónak kívülre kell kerülnie mindenképpen. Mégis egyre hihetetlenebb, és persze izgalmasabb is. A környezet pedig gondoskodik róla, hogy a feszültség minél meredekebben haladjon a drámai csúcspont felé. Záporoznak a kérdések: egyben vagy még? Minden rendben? Mit érzel? Jaj tényleg, mit is érzek?

(tovább...)

 A kismamapara fokozódik – Kismamanapló – 21. rész

2014-04-02

37. hét. Hihetetlen, hogy már több mint fél év telt el azóta, hogy tudom, a pocakomba költözött valaki, és máshogy élek ebben a világban. Rengeteg hangulat és gondolat váltotta egymást az elmúlt hónapokban, de Babóca alapvetően annyira hozzám nőtt, hogy most a közelgő szülés képe, azaz „kiköltözése” tűnik felfoghatatlannak. Nem tudom, minden kismama így van-e vele, de az agyamban sok műfajban, romantikus regényben, akciófilmben és thrillerben is végigjátszódtak már előre az események. Nem hiszem, hogy van olyan eshetőség, amire nem gondoltam, olyan balszerencse, áldás vagy átok, amit ne vettem volna számításba, amiről ne álmodtam volna. A kezdő kismama lelke nagyon érzékeny műszer, ezért sem mindegy, hogyan bánnak vele.

(tovább...)

 Szoptatós tanfolyam és gátmasszázs - így készül a kismama - Kismamanapló 20. rész

2014-03-26

36. hét. Babóca az ultrahang szerint 2800 gramm. Esténként kínoz a savas gyomor, és aludni nem mindig akkor sikerül, amikor kellene, de ezen kívül továbbra sincs semmi panasz. A hétvégén még megmásztam a visegrádi hegyeket. Persze nagyon készülök. Kimostam a babaruhákat, majd egy napig csodáltam őket kiteregetve. Voltam barátnőnél, dúlánál, védőnőnél, szülésznőnél, és lassan minden kismama fórumnak a végére érek. Csak nehogy túlzásba vigyem.

(tovább...)

 A szülés egy maratoni futás, avagy létezik a lehetetlen - Kismamanapló 19. rész

2014-03-19

35. hét. A nadrág, a zokni, a cipő felhúzása egyre nehézkesebb, pár napja enyhén bedagadt a bokám. Elkezdtem lassan, öregesen mozogni, hosszabb fekvés után kacsázó mozgással indulok el – általában elsőként a wc felé. De mivel ezen kívül semmi gond, már munkába sem kell járni, így a kismama lét eddigi legszebb szakaszát élem. Szinte azonnal mindenki át szeretné adni a helyét a villamoson, én pedig átadtam magam a pihenésnek és a felkészülésnek.

(tovább...)

 Fiam lesz – most mi lesz? Kismamanapló 18. rész

2014-03-12

„Van, amit az ember előre megérez. Különösen akkor, ha nemsokára anya lesz. Biztos voltam benne, hogy nekem csak kislányom lehet.” Janikovszky Éva nyomán (Örülj, hogy fiú!) én is kislányra számítottam, bár titkon fiút reméltem. Saját magam számára is kezelhetetlen kamaszkori énem riasztott vissza a lánytól. Emlékszem, szegény anya, mikor végképp elszakítottam nála a cérnát, és végső elkeseredésében valami nagyon fenyegetőt akart mondani, mindig azt vágta a fejemhez, hogy „remélem ugyanilyen lányod lesz.” No ezért úgy voltam vele, nem baj, ha fiú.

(tovább...)

 Mit tehet a kismama, ha megfázik? - Kismamanapló 17. rész

2014-03-05

Nem teljesen Murphy törvény az, hogy az embert pont akkor dönti le a betegség, mikor eljön a várva várt szabadság ideje. Lehet, hogy már hosszú ideje lappang bennünk a bajság, amit a betyárbecsülettel helytálló psziché feltartóztat, ám amint megérezzük, hogy letehetjük a kardot, rögtön támadásba lendül. Így lett a szülési szabadságom kezdete a terhességem elmúlt 33 hetének legnehezebb időszaka.

(tovább...)

 A szülés és születés intim titkai – Kismamanapló 15. rész

2014-02-19

Nyilván óriási szakirodalma van a szülés és a psziché összefüggéseinek, tervezek majd utána nézni, ha élvezhetem végre a várva várt szabadságot. Remélem Babóca is úgy tervezi, hogy az előírt további két hónapot még a pocakomban tölti el. Nem mintha nem várnám, hogy megmutassa magát végre, de ideje van mindennek, a kismama jól megédemelt semmittevésének is. Egyébként az időzítés kérdéséről is szó esett a Kriston Andrea által tartott intim tornán.

(tovább...)

 Esti mese pocaklakóval - Kismamanapló 14. rész

2014-02-12

Nem hiszem, hogy valaha valaki kimutatta volna: a háborúk alatt születendő gyerekek egész életükben magukon viselték a nehéz kezdet öntudatlan terheit. És az orvosi csodaként kómában lévő anyától született magyar baba történetében is tegyük inkább az élet diadalára a hangsúlyt, mint a baljóslatú jövendőre. Tény azonban, hogy pocaklakó érzékel, érez és reagál, nincs kismama, aki ezt ne tudná biztosan.

(tovább...)

 A szülésznőszerzés újabb titkai – kismamanapló 13. rész

2014-02-05

29. hét. A pocakomat már csak a BKV-n unottan maga elé bámuló, ülőhelyét közönnyel örző nép nem veszi észre. A lelki felkészülésemnek pedig 3 hét múlva „szeretnék hozzáfogni”, amikor leköszönök a munkahelyemen. Bár az első gyerekbútorok megjelenése a lakásban már most ünnepváró hangulatot hozott magával. Többször rajtakaptam magam, amint lopva megállok a kisszoba közepén, és hosszú percekig tűnödöm. Nézzük a kismamalét fejleményeit.

(tovább...)

 A kismama egóharcai - kismamanapló 12. rész

2014-01-29

Az első bejegyzésben már megfogalmaztam: „a miért is akarok én gyereket” kérdéskörnél leginkább az a gondolat melengeti kellemesen a lelkemet, hogy nincs szebb és értelmesebb dolog egy jól működő nagy családnál. Aztán pár epizóddal később arról is elmélkedtem, hogy valószínűleg milyen óriási önfeláldozás kell ahhoz, hogy egy Babócából embert faragjunk. Vajon én tudok-e majd olyan önfeláldozó lenni, mint  a szüleim voltak? Tudok-e majd annyit talpalni a konyhában, vagy - kicsit metaforikusabban - az életben, mint a családom anyatigrisei?

(tovább...)

 Vigyázat „sárkányveszély”!

2014-01-22

A mai nappal megkezdődött a harmadik trimeszter. Még negyedév, vagy már csak három hónap és fenekestül felfordul az életem. Eddig nem akartam volna az időt se előre, se hátrafele tolni, többször hangoztattam, hogy jó dolog ez, szinte hiányozni fog, ha nem mocorog majd ilyen elválaszthatatlanul közel hozzám ez a kis jövevény, ám a napokban feltűnt pár tünet a rosszabbik fajtából is.

(tovább...)

 Mi lesz a partikirálylányokkal, ha kismamák lesznek? - kismamanapló 10. rész

2014-01-15

Mennyire partiképes a nő, ha kismama? – jutott eszembe az év utolsó napján, a budapesti éjszakába készülve a hatodik hónapban. Mert ugye mióta Hamupipőke megszúrta az ujját egy rokka orsójával, azóta indultam csatára készen minden évben ezen a napon az éjszaka sűrűjébe. Így tűnnek el a legnagyobb partikirálylányok? Elmélkedés indul.

(tovább...)

 Hogyan válasszunk „maszek” szülésznőt? - Kismamanapló 9. rész

2014-01-08

A kismama társadalomhoz tartozni különleges kiváltság. Ez a kör azért érdekes, mert állandóan cserélődnek a tagjai. A sorstársak, akikkel az utcán összekacsintasz, ugyanúgy saját életük rövid, de meghatározó állapotát élik. Nem lesznek örökké pocakosak, és helyettük majd újak és újak jönnek. Szóval az ember hirtelenjében a kismamasággal egy közösség tagjai is lesz, akik köréből rengeteg információ meríthető, például a rettegetett vércukor vizsgálat közben.

(tovább...)

 A király, akarom mondani a kismama, meztelen - kismamanapló 8. rész

2013-12-25

Egy költözés amúgy is elég nagy feladat az ember életében, hát még, ha kismama. A hatalmas felfordulásban nehéz megállni, hogy ne emeld, ne tedd, ne rakd, ne cipeld, a mi esetünkben a történet külön pikantériája, hogy még karácsony is van. A családom persze mindent megtett, hogy kíméljen, ezúton szeretném nekik még egyszer nagyon megköszönni az odaadó segítséget. Az utolsó munkanapon még dokihoz is mennem kellett egy vizitre, egyelőre hálisten minden rendben, pocaklakó már „súlyosabb” mint fél kg kenyér, innentől már nem párizsiban számoljuk.

(tovább...)

 Mentem már a Katica presszó mosdójába is – kismamanapló 7. rész

2013-12-18

21. hét. Pocaklakó már határozottan mozog, pocak kerekedik, karácsony közeledik. Elképzelem, milyen lesz jövőre, hogy gyerek van a háznál, aki miatt mi is jobban hiszünk az angyalokban, akinek lehet dalokat énekelni, és verseket mondani. Most száncsengő helyett egy posztot mégis inkább a puszta tényeknek szentelnék. Következik egy összegzés arról, mit éreztem, tapasztaltam félidőig.

(tovább...)

 Amikor a kisbabából pillangó lesz - Kismamanapló 6. rész

2013-12-11

A 17-19. hét felé járva izgatott várakozásba kezdtem, hiszen a szakirodalom ez idő tájékára jósolta első terhesség esetén a baba mozgásának megérzését. Reméltem, hogy a nagy pillanat nem a melóhelyen ér majd, vagy az utcán, mikor senki sincs körülöttem, hanem egy olyan alkalommal, mikor őszintén felkiálthatok, és a pocakom tapogatására bíztathatom a kispapát, a családot, meg a barátokat. Aztán persze mindez nem teljesen úgy történt, ahogy elképzeltem.

(tovább...)

 Rúdtánc helyett kismama masszázs - Kismamanapló 5.rész

2013-12-04

Komoly logisztikai feladattá kezd válni, hogy minden Babócával kapcsolatos teendőt észben tartsak. Vizit a dokinál, vérvétel, védőnő, de bele kellene, hogy férjen még a kismama torna, az intim torna, a séta, sok alvás és egészséges kaja. Interneten mindent árulnak, gyanítom, még a terhes rúdtánc sem kamu, az „extrák” közül mégis inkább a kismama masszázst éreztem nélkülözhetetlennek.

(tovább...)

 Éhségérzet és kívánósság: nem legenda - kismamanapló 4. rész

2013-11-29

Más dolgokra fókuszálni nem egyszerű, de mit tegyek, ha a terhes nőknél ma éppen nem divat nyomós ok nélkül áldott állapotukon merengeni munka helyett. Megcsappant energiaszint mellett kell továbbra is üzemeltetni a taposómalmot, nem is beszélve a gourmand jellemvonások okozta kihívásokról.

(tovább...)

 A kismama kinyíló világa - kismamanapló 3. rész

2013-11-20

Telnek a hetek, a pocakod lassan gömbölyödik, a gondolat mélyül, ülepszik, mindenki veled örül, és nem elég, hogy a változó fókuszpont miatt minden harmadik nőt terhesnek látsz, végtelen sok történet, tapasztalat, élmény kezd el özönleni feléd a környezetedből.

(tovább...)

 Ne éljem bele magam, ez volt a doki összes tanácsa - Kismamanapló 2. rész

2013-11-13

Nem könnyű felfogni, vagy nem is lehet egyhamar, hogy kislányból, csajból, nőből anyává válsz. Ez az első gondolatod reggel, és az utolsó este, sőt, ez minden gondolatod mögötti gondolat. Az első találkozásom a dokival segített benne, hogy túl korán biztosan ne akarjam még elmondani másnak. Megváltozik a világod, és ezt ne mondd senkinek? Nem egyszerű.

(tovább...)

 Miért is akarok én gyereket? - indul az új kismamanapló!

2013-11-06

Valami ilyesmiről gondolkodtam a vécén ülve, ki tudja mennyi ideje már, az idő ugyanis végérvényesen kizökkent, mikor a nyár utolsó napjának estéjén megpillantottam azt a határozott, erőteljes két vonalat a terhességi teszten. Ha volt is bármilyen halvány elképzelésem arról, hogy mit érzek majd, ha egyszer eljön ez a pillanat, az biztosan nem hasonlított ehhez.

(tovább...)

 Látogatás a szülőszobán - Panyi Zsuzsi blogja 8. rész

2012-10-24

Múlt héten bent voltam a kórházban. Erre azért volt szükségem, mert az orvosom, akinél a többi gyereket szültem kórházat váltott. Most a Barossban fogok szülni, ami a MÁV után, és a hírek alapján nem túl bizalomgerjesztő. Szeretem a nyugodt barátságos környezetet és a
természetes szülést, de a doki miatt megyek a Barossba.

(tovább...)

 A finishben...Panyi Zsuzsi blogja 7. rész

2012-10-10

Őszinte leszek. Nekem a babavárás nem egy felhőtlen állapot. Valószínű a pörgős temperamentumommal nehezen összeegyeztethető hányinger, fáradtság és egyéb testi változások okozzák ezt az érzést. A babát persze boldogan várom, csak az állapot az, ami kellemetlen.

Ez mindig az utolsó hónapban csúcsosodik ki. Most értem ide és egyik pillanatról a másikra hatalmába kerített a sietség érzése. Sokszor annyira pörögnek a fejemben a tennivalók, hogy elaludni sem tudok. Pedig a baba ágyát összeszereltük és a ruhái is készen, tisztán várnak rá. A szülős csomagokat összepakoltam: egyet a szülőszobára, egyet a gyermekágyas napokra. Nagy meglepetés így már nem érhet. De ott a többi...

 

(tovább...)

 Nagy Néni Keresési Projekt - Panyi Zsuzsi kismamablogja 6. rész

2012-09-26

Nem vagyok egy szuperanyu. Nem tudok egyszerre főzni, gyerekre figyelni és közben üzleti telefonokat lebonyolítani, úgy hogy közben a háttérben szól a babazene és megy a mosógép. Volt olyan időszakom, mikor megpróbáltam ebbe a szerepbe helyezkedni, de valahogy nem ment. Azóta eltelt néhány év és én is bölcsebb, objektívebb lettem.

Mikor a negyedik gyerek még csak tervben volt én kijelentettem, hogy ez már csak és kizárólag segítséggel fog menni. Három gyereket összeszedni délután (iskola, óvoda, uszoda) nem kis teher egy újszülöttnek. Hamar elfárad, hiszen az egyik helyen meleg van, a másikon hideg és pont amikor elszunyókálna valaki kiveszi az autóból vagy éppen csak megsimogatja, mert olyan cuki. Na ennek én nem szeretnék kitenni egy novemberi születésű gyereket.

 

(tovább...)

 Iskolakezdés - Panyi Zsuzsi kismamablogja 5. rész

2012-09-12

Nem a kedvenc időszakom. Különösen azóta nem, mióta egy szeptember elsején, míg én szülőin voltam a fiam egy testvéri incidens során elesett a konyhakövön, majd félrebeszélt és az estét már a Bethesdában töltöttük, hogy megfigyeljék az agyrázkódását. Azóta mindig rákészülök szeptember első heteire.

 

(tovább...)

 1 gyerek, 1 hét - Panyi Zsuzsi kismamablogja 4. rész

2012-08-29

A nyár nekem mindig izgalmas időszak. Egyrészt ott van az utazások, kisebb-nagyobb nyaralások izgalmai, másrészt a munka és a gyerekek összehangolása is igen kalandos feladat. Nem szerettem volna az egész nyarat egy feszült állapotban tölteni és töltetni a gyerekekkel. Így, amikor nyár elején a férjemmel elkezdtük összeállítani a tábor-nagymama-nyaralás-itthon mátrixot, elhatároztam, hogy idén minden gyerek kap tőlem egy hetet. Ez 3, hamarosan négy gyereknél szerintem nagyon fontos. Kell, hogy legyen az anyának néha egy kis ideje arra, hogy csak az egyik gyerekével foglalkozzon.

 

 

(tovább...)

 Repülőn a kismama - Panyi Zsuzsi kismamablogja 3. rész

2012-08-15

Most még egy utolsó tengerparti nyaralás, mert néhány évig ilyen nem lesz. Én 3-4 éves kor alatt bizony nem megyek a gyerekkel tengerpartra. Az nekem nem nyaralás, mert a gyerek bőrére vigyázok és egész nap arra figyelek, hogy a kalapot nehogy levegye a fejéről. Egy nap akár többször altatom a szobában, hogy ne legyen hisztis estére és egyébként is dörzsöli a homok a pelenkája gumijánál. Ezt nem, akkor maradunk itthon és remek magyar tájakra megyünk. Már most nézegetem az Őrséget és Szilvásváradot.

 

 

(tovább...)

 Utazási lázban - Panyi Zsuzsi kismamablogja 2. rész

2012-08-01

 

Öt nap van a nyaralásig. Mindent bezsúfoltam erre a hétre: a céges dolgokba belehúzni, kicsit előre dolgozni, genetikai ultrahang, műkörmös, a férjemnek pólókat venni, a gyerekek kinőtték a strandpapucsokat és a naptej is elfogyott.

Hétfőn reggel az ötéves kicsit köhögve kelt. OK, maradjon itthon egy nap alatt kikúrálom és akkor három napba belefér a sok tennivaló. Az 5 éves nem így gondolta, estére belázasodott.

 

(tovább...)

 Érkezik a negyedik gyerek - indul Panyi Zsuzsi kismamablogja!

2012-07-18

A mindennapjaimat három gyerek, az ehhez kapcsolódó háztartás, a különórák és a saját vállalkozásom töltötték ki tavaszig. Amikor egy barátokkal elköltött fantasztikus vacsora után másnap minden ok nélkül hirtelen sírdogálós napom lett. Délutánra annyira gyanús lett a dolog, hogy elszaladtam egy tesztet venni. Két csík délután. Akkor ez teljesen biztos!

(tovább...)

 32. hét Gyerek a gyomorban

2012-03-28

Felköltözött a gyerek a gyomromba. Nem viccelek és nem is túlzok. Van, hogy kitolja a popsiját és fentről úgy néz ki, mintha három mellem lenne. Ez lehet, hogy mosolyogtató vagy még inkább bizarr, de az összes eddigi terhes érzés közül a legkellemetlenebb. Gyakorlatilag azt jelenti, hogy semmi nem fér a gyomromba. Nem tudok egyszerre meginni 2 dl vizet és volt olyan nap, hogy kis adagokban két darab közepes méretű sárgarépát tudtam elfogyasztani. Nem kell magyaráznom, hogy ez a kellemetlenen kívül miért nem túl jó, de bízom benne, hogy nem tart sokáig és akkor nyilván nem okoz nagyobb gondot. Anyukámnak mindenesetre nem nagyon merem bevallani, mert azonnal szívbajt kapna, hogy nem táplálkozom megfelelően.

(tovább...)

 31.hét Terhesszabályok

2012-03-21

Vannak dolgok a terhességgel és a szüléssel kapcsolatban (és ez így lesz majd a gyerekneveléssel is), amelyeket előre elhatározunk és gyakran ésszerűtlen módon ragaszkodunk hozzájuk. Csak a tapasztalat és egy kevés idő képes arra, hogy ezeket az elveket, jónak hitt berögződésesket megváltoztassa. A szülés esetében könnyű dolgunk van, mert ott nem igazán lehet irányítani a dolgokat, ha egyszer elkezdődnek. Érkezhet az első szülő kismama gondosan kidolgozott szüléstervvel, illóolajokkal, hetekig válogatott zenei összeállítással és rengeteg illúzióval, ha a természet úgy dönt, hogy a szülés nem indul be, akkor is császár lesz, aromaterápia és születés utáni összebújás nélkül.

(tovább...)

 30. hét Kezdődik a paráztatás

2012-03-07

Jó nagy már a hasam. Bár sokak szerint nem is annyira (mindig elmondom, hogy nem is lesz nagyobb, a múltkor sem volt), de az így is látszik, hogy a vége felé járunk. Ennek megfelelően elkezdődtek a jótanácsok. Úgy mint, itt az ideje elkezdeni keményebben fogni A.-t, mert két gyerekkel nem fogok bírni, ha nem vagyok vele határozottabb. (Lehet, hogy így van. De én meg épp hogy szeretném még kiélvezni vele ezt az időszakot, mert többet sose lesz így. Ez nem jelenti, hogy ahogy lesz, az nem lesz jó, de más lesz és ezt a változást nekem is el kell fogadnom és fel kell dolgoznom, aminek úgy érzem nem az a módja, hogy most elkezdek keménykedni.)

(tovább...)

 28. hét. Járvány, a film

2012-02-29

Az elmúlt napokban úgy éreztem magam, jobban mondva úgy éreztük magunkat, mint egy hollywoodi járványos filmben. Olyanban, amiben a Föld teljes lakosságát néhány hét leforgása alatt a kipusztulás fenyegeti és csak szkafander-szerűségbe öltözött szuperkutatók és néhány őrült tudós leleményessége miatt menekülünk meg. A helyzet a következő képpen fest: ötödik napja fekszünk itthon ketten a férjemmel olyan gyengén, hogy beosztottuk mikor ki kel fel teát főzni. A gyerek a nagymamánál, csodával határos módon ő nem kapta el a vírust az első nap, amikor még itthon volt ő is velem - én dőltem ki elsőként. Gyakorlatilag senki nem jár felénk, aki igen, az a résnyire nyitott bejárati ajtón bedobja, amit hozott (zöldség, zsebkendő, gyógyszer) és gyorsan távozik.

(tovább...)

 27. hét - Ez is szerelem

2012-02-15

Kimaradt 2 hét egy utazás és egy betegség miatt. Az utzáson én vettem részt, a
betegségben nem én voltam a szenvedő fél - az én szempontomból ez így pont jól
is van. Persze azért mégsem, mert az összes eddigi gyerekbetegség közül eddig
ez volt a legnehezebb, egy gennyes fülgyulladás. De mielőtt erről lenne szó, úgy
érzem tartozom egy kis magyarázattal.

(tovább...)

 24. hét – Babszem Jankó

2012-01-18

Jelentem az a bizonyos babszem elkezdte befészkelni magát a helyére. Még kell neki idő, hogy teljesen ott legyen, ahol kell, mint ahogy a babának is van még ideje befordulni és indulásra készen oda helyezni a kis fejét, ahonnan aztán ki tud majd bújni. Egészen biztosan nem tudhatom, hogy ez hol van, mikor és hogyan történik, mert velem nem esett meg, hiába van már egy 3 három és egynegyed éves lurkóm.

(tovább...)

 23. hét - This is the beginning of a beautiful friendship... ?!

2012-01-11

A gyerekvállalás ugrás az ismeretlenbe minden egyes alkalommal.  Izgalmas, hogy milyen lesz majd a születendő kicsi, kire hasonlít külsőleg és belsőleg és milyen változásokat hoz magával, hogyan alakítja az addig kialakult környezetet. Az első terhesség során ez az ismeretlen még sokkal felfoghatatlanabb és nehezebben felmérhető mert nincs semmi tapasztalatunk arról, hogy milyen az élet egy kisbabával, később pedig a GYEREKÜNKKKEL. Nagyfiam, A. három és egynegyed éves és néha még rácsodálkozom a tényre, hogy ő az én kisfiam. Már kialakult valamennyire a közös életünk, mégis vannak olyan pillanatok, amikor hátralépek egyet és rácsodálkozom arra, mi történt velem. Hogyan is lettem én hirtelen anyuka?

(tovább...)

 21. hét - Téli öltözködés

2011-12-28

Amikor eldöntöttük, hogy belevágunk a kistestvérgyártásba az első gondolatom az volt (igen, persze azon túl, hogy legyen egészséges és szép), hogy legyen akkor már ő is fiú. Ezzel magamat is megleptem, mert mindig lányt szerettem volna, de a kis első szülöttem már úgy beette magát a szívembe, hogy elhittem, a fiú sem ördögtől való. Különben pedig csupa praktikus oka volt enne a "döntésnek": nem kell annyi új gyerekruhát venni, a játékok is alapból meglesznek legalább addig, amíg a személyiség faktor be nem lép és ki nem derül, hogy egészen mással szeret játszani az kistesó, mint a nagytesó.

(tovább...)

 18. hét: És akkor kiderül

2011-12-06

A 18. hetet több okból is nagyon vártam. Elsősorban az integrált teszt és a genetikai ultrahang eredménye érdekelt - ehhez kötöttem a végső megkönnyebülés pillanatát, amikor remélhetőleg kiderül, hogy ha már eddig eljutottunk, valóban minden rendben is van és lesz. A másik majdnem azonos izgalmakat kiváltó eredmény szintén az ultrahanghoz köthető - a nagy pillanat, amikor kiderül, hogy lányunk lesz. Vagy nem.

Mindkét téren volt miért izgulnunk.

 

(tovább...)
easyweb