szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Mert én azt mondtam, és én vagyok az erősebb

2014-11-21

Mivel a fiam soha nem volt átlagos gyerek, nem is gondolkoztunk átlagos iskolában. Így jutottunk egy hozzánk közel álló szemléletű, fantasztikus, a NAT-tól kissé eltérő módszerekkel operáló általános iskolába. A hely nemcsak, hogy beváltotta a hozzá fűzött reményeinket, de messze túl is szárnyalta: két csodálatos tanító néni, szuper osztályközösség, barátságos iskola, ahonnan a gyereket délután alig lehetett hazavinni és két éven át minden vasárnap örült, hogy másnap iskola. Miközben környezetemben azt hallgattam, hogy ez is rühelli már a második héten, az is „rossz matekból”, amazt meg utálja a tanító nénije. Nem volt olyan, hogy rossz valaki valamiből, nem volt megbélyegzés, nem volt pellengérre állítás – sajnos mindezt már csak múlt időben mondhatom. Ugyanis a régi, általam éveken át saját bőrön tapasztalt oktatási rend szigorú képviselője betette a lábát ebbe a szeretetteli iskolába. És pár hét alatt minden összeomlott.

(tovább...)

 Aspis a fiam

2014-02-03

Ígértem, hogy megírom, miért írok annyit az autizmusról, miért érdekelnek az erről szóló kutatások. A történetben ott tartottam, hogy az első osztály végén egyre többfelől kaptunk jelzést arra vonatkozóan, hogy jó lenne a 8 éves fiamat ilyen irányban kivizsgáltatni. Az egészségügy kerekei lassan őrölnek, ezért decemberre már el is jutottunk addig, hogy egy álmos hétfő hajnalon a SOTE Gyermekpszichiátriája előtt toporogtunk.

(tovább...)

 Kiselsős

2013-01-02

Sokat, nagyom sokat küzdöttem, hogy a gyerekem ott legyen elsős, ahol. Férj már feladta volna, mi olyan különleges, okos ez a gyerek, mindenhol helytáll. Kitartottam, olyan iskola kell, ahol a gyerek a lényeg, nem a tananyag, ahol nem mereven kell ülni, ahol megszerettetik a tanulást, ahol nincs büntetés, ellenben van közösség és annak módszeres építése.

(tovább...)

 Iskolakezdés - Panyi Zsuzsi kismamablogja 5. rész

2012-09-12

Nem a kedvenc időszakom. Különösen azóta nem, mióta egy szeptember elsején, míg én szülőin voltam a fiam egy testvéri incidens során elesett a konyhakövön, majd félrebeszélt és az estét már a Bethesdában töltöttük, hogy megfigyeljék az agyrázkódását. Azóta mindig rákészülök szeptember első heteire.

 

(tovább...)

 Rutinos évkezdés

2012-09-03

Kisgyerekkel kétszer van év eleje. Az egyik igazi ünnep, végre van kire bízni a kiskorúakat. A másik igazi strapa, és semmiképpen sem szabad belőle kihagyni az említetteket. A multik ezt meglovagolva időzítik nyárra a tanszervásárokat. A szeptemberig mindent beszerezni nem nehéz, ha van egy jó listád és egy jó helyed, ahol minden van. Én jobban szeretem a kisebb papír-írószerboltokat, de nem tudják felvenni a versenyt a multikkal, amik ilyenkor szépen leszállított árakkal dolgoznak. Egész évben nehezen fellelhető, különleges tárgyakat is beszerezhetünk, például az oviszsákot. Ez a vállfára akasztható mindent elnyelő bugyor rejtélyes darab volt számomra sokáig. Nagyon aranyos anyagokat lehet kapni, de ha nincs egy olcsón vagy ingyen dolgozó varrónőd, akkor többe fog kerülni, mintha megvennéd.

(tovább...)

 Iskola a láthatáron

2012-08-31

Két nap és mindkét gyerek új helyen kezd: a nagy ovi helyett iskolában, a kicsi bölcsi helyett óvodában. Izgalom a tetőfokon, a nagynak iskolatáska vásárlás, tornacucc, HB-s ceruzák, kinőtt ruhák helyett újak, a kicsinek pedig nemes egyszerűséggel két napja van, hogy alsógatya helyett a vécébe/bilibe kakiljon. Ugyanis csak oda nem hajlandó, bárhová máshová szívesen termel.

(tovább...)
easyweb