szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 9 dolog, amit senki nem mondott szülés előtt

2014-12-10

A cím önmagáért beszél: dolgok melyekről senki nem beszélt szülés előtt. Vagy neked igen?

 

(tovább...)

 11 dolog, amit másképp csinálnak a férfiak és a nők

2014-11-28

Vásárlás, gyereknevelés, házasság, vita, öltözködés és jövőkép - tényleg ennyire mások vagyunk? Vicces összeállítás, bár van némi alapja...

(tovább...)

 28 nehézség, amit csak egy 3 éves érthet

2014-11-19

3 évesnek lenni kemény dolog. Már nem vagy bébi, de még nem is kisgyerek. Már elvárják tőled, hogy azt csináld, amit mondanak neked, de megvan a saját akaratod. Íme 28 olyan helyzet, ami igazán nehéz lehet egy 3 éves számára.

(tovább...)

 5 dolog amit nem tudtam, amíg nem adtam nevet a gyerekemnek

2014-09-19

A terhesség legjobb része, hogy nevet lehet adni a gyereknek. Mindenki a tökéletes nevet keresi, ami nem jön szembe minden óvodai csoportban hatszor, de nem is teljesen szokatlan és ismeretlen név, mely miatt sok csúfolódásnak tesszük ki a gyereket (bár mintha ez annyira nem lenne szempont). Néhány dologra azért rájön, aki sokáig válogat a nevek között.

(tovább...)

 11 dolog, amiben más egy fiú és egy lány

2014-08-20

Pár hete írtunk már arról, hogy miért jó a fiúgyerek – fiús anyukák imádták azt az íráunkat. Most lássuk a másik oldalt: miért jó a lánygyerek? Egy olyan anyuka írása következik, aki rendelkezik a reprezentatív minta mindkét típusával: egy fiúval és egy lánnyal is.

(tovább...)

 Amit vegyél meg a babádnak...

2014-08-11

Már írtam az általam feleslegesnek tartott babaholmikról, most jöjjenek azok, amik nekem beváltak. Biztos van, akinél épp ezek a dolgok szerepelnek a hülyeségek-listáján, nekem jól jöttek.

(tovább...)

 25 dolog, amiben megváltozik a párkapcsolatod, miután gyereked lesz

2014-08-06

Nincs mit szépíteni – ha gyerek kerül a házba, akkor sok minden megváltozik: köztük a párkapcsolatod is. Más lesz, de nem feltétlenül rosszabb!  A vicc kedvéért (persze van igazságalapja mindnek!) itt van 25 dolog, amiben más lehet a kapcsolat köztetek, ha megérkezik a harmadik családtag. Hány igaz rátok?

(tovább...)

 27 szabály, melyeket csak szülőként fogsz megérteni

2014-07-21

Elveszett cumi, összefirkált gyerek, elveszett Crocs. Szabályok, Murphy-törvények a kisgyerekesek életében.

(tovább...)

 10 dolog, amit soha ne mondj egy terhes nőnek

2014-07-14

Ha valami elfelejteti az emberekkel, hogy a nőnek személyes térre van szüksége, az a terhesség. Senki nem érzi úgy át a pletykalapok oldalain szereplő celebek helyzetét, mint a terhes nők. Egy csomó idegen azon csámcsog, hogy mennyit híztál, elég nagy-e a hasad és hány gyereked is lesz valójában. Szóval itt a lista arról, hogy mi az, amit soha de soha, semmilyen körülmények között ne mondj egy terhes nőnek. Adunk néhány lehetséges választ is, ezeket reméljük valaki ki mer mondani.

(tovább...)

 Mi legyen a neve?

2014-06-23

Bence, Máté, Levente, Hanna, Anna, Jázmin – évek óta ezeket a neveket kapja itthon a legtöbb gyerek. Népszerűség töretlen, ki tudja miért.  Pedig szélesebb palettából nevet választani a gyereknek jó program, nekem szinte ajándéknak tűnt, hogy én adhatok nevet valakinek. Uncsi lehet csak megnézni a  népszerűségi listát és gyermekünknek az első öt helyről nevet adni.

(tovább...)

 Tíz ok, amiért jó a nagy korkülönbség

2014-06-20

Az az igazság, hogy nincs szabály arra, hogy mennyi az ideális korkülönbség: amennyi nálatok lesz, annyival fogsz elboldogulni. Fel lehet hozni pro és kontra érveket, hiszen minden életkorban más korkülönbséggel nehéz boldogulni. Gyermekeim apja pontosan négy évvel fiatalabb testvérénél, és kapcsolatuk udvarias köszönésen nemigen megy túl. Ezért ő a köztük lévő évek számát okolja. Aztán hogy alakult nálunk? A gyerekek között a korkülönbség napra pontosan négy év.

(tovább...)

 Mit kell vinni a kórházba?

2014-06-13

Úgy a 35. héten eljön a pillanat, amikor össze kell készítened a kórházi cuccodat. Te olyan típus vagy mint én, és legszívesebben már a 30. héten összeraktad volna a pakkot, vagy olyan aki az első fájásoknál kezdi összedobálni a cókmókját?

(tovább...)

 10+1 tanács, ha babanézőbe mész

2014-06-09

Amikor egy baba érkezik az ismeretségi körben, akkor az ember alig várja, hogy mehessen őt dajkálni. Abba pedig sokan bele sem gondolnak, hogy a baba szülei fáradtak, anyja hormonálisan ingatag, aki még nem is biztos, hogy önmagában mint anyában tökéletesen megbízik. És bár a friss szülők fenemód büszkék az új jövevényre és szívesen felvágnak vele, azért a látogatók tartsanak be pár játékszabályt, hogy akár másodszor is meghívják őket babanézőbe. Hogyan legyünk tökéletes vendégek?

(tovább...)

 18 dolog, amit az újszülöttek mondanának, ha tudnának beszélni

2014-05-19

Mivel az újszülöttek nem tudnak beszélni, helyette kivörösödött fejjel ordítanak, néha nehéz megsaccolni, mit is akarnak. Több hónapnyi kemény kutatómunkával sikerült egy listát összeállítani arról, hogy mit is mondanának, ha beszélni tudnának.

(tovább...)

 Anya vagy ha...

2013-11-22

Megkérdezték a wemothers.com anyáitól, hogy mit is jelent anyának lenni. 23 dolgot mondtak. Biztosan anya vagy, ha:

(tovább...)

 Három ok, amiért ne várj elmondani a terhességedet

2013-10-25

Bár a legtöbben úgy a 6. hétben rájönnek, hogy babát várnak, általában a 12. hétig nem hirdetik ezt széles körben. Nem mindenki ért ezzel egyet – itt van 3 ok, hogy miért nem kell várni az örömhír kihirdetésével.

(tovább...)

 8 különös és érdekes dolog a mellről

2013-10-04

Mellek. Nincs még egy olyan testrészünk, amit annyit ünnepelnének az irodalomban, a képzőművészet legkülönfélébb ágaiban és a mindennapi életben, mint a mellünk. Százféle szavunk van rá, dalokat írtak róla, egy komplett iparág épült a megnagyobbítására, meg persze a tárolására. De valójában mit tudunk róluk? Minden elismerés és méltatás ellenére melltartókba dugjuk, és nem is gondolunk rá, hogy miért is vannak, hogyan működnek és milyen jellegzetességei vannak. Íme egy lista nyolc ténnyel a melleinkről – lenyűgözőek, érdekesek, és mindegyik segít jobban megérteni melleinket.

(tovább...)

 Rakd össze a kórházi pakkot!

2012-11-21

Úgy a 35. héten eljön a pillanat, amikor össze kell készítened a kórházi cuccodat. Te olyan típus vagy mint én, és legszívesebben már a 30. héten összeraktad volna a pakkot, vagy olyan aki az első fájásoknál kezdi összedobálni a cókmókját?

(tovább...)

 Mi micsoda a terhesség alatt?

2012-11-14

Ugye jó eséllyel eddig ismerted a munkád szakkifejezéseit, mostantól viszont nem árt, ha kicsit beleásod magad a terhesség sajátos nyelvezetébe. A végére menni fog mint a karikacsapás, addigra viszont új szakzsargont tanulhatsz majd: a kisbabásat.

(tovább...)

 Mi micsoda az újszülöttkorban?

2012-11-07

Ha már jól beszéled a terhesnyelvet és eligazodsz a nyaki redők és CRL-ek világában, akkor ideje, hogy kezdj megismerkedni a kisbabás-nyelvvel, a kisbabás holmikkal, fogalmakkal. Hiszen, amikor elkezdesz neki vásárolni, olyan eddig ismeretlen fogalmakkal találod szembe magad, melyek létezéséről eddig fogalmad sem volt.

(tovább...)

 Mennyit fogyaszt egy újszülött?

2012-10-22

Egy kisbaba olcsó, nem foglal sok helyet, csak anyatejet kap, így aztán a költség vele nulla. Persze.

Nyilván a csapból is folyó kismama-kisbaba-biznisz abszolút túlzás, mi is összegyűjtöttük már korábban a teljesen feleslegesen friss szülőkre sózható cuccokat. Persze van ami kell. A kisbaba nem fér el a konyhapult sarkában (ld. Jóbarátok, amikor Joey oda szeretné elszállásolni Rachel gyerekét).

 

(tovább...)

 Amit ne vegyél meg a babádnak...

2012-10-17

A kismama nagyon könnyen megvezethető. Rávehető olyan tárgyak megvásárlására, melyekre semmi, de semmi szüksége nem lesz sem neki, sem a babájának. Mivel elsőgyerekesként az embernek elképzelése sincs a hasznos és a haszontalan tárgyakról, csak pr kérdése és mindenről meggyőzhetők. Persze van sok értelmes dolog is, ezekről korábban itt olvashattál. De most jöjjenek számomra haszontalanok.

(tovább...)

 A 10 legsúlyosabb hazugság az anyaságról (és az apaságról)

2012-09-28

Ha jól belegondolsz, mi mindannyian kicsit hazudunk mint szülők. A fogtündér, a télapó, a tény hogy a tévé elfolyósítja az agyat…A lista szabadon folytatható. De mi szülők is igencsak meg vagyunk vezetve. Megkérdeztem a barátaimtól, hogy mik a legsúlyosabb hazugságok, melyeket a szülőségről hallottak, és bizony sok egyezést találtam. A következők a leggyakrabban elhangzó hazugságok – te már hallottad őket?

(tovább...)

 10 dolog, amit soha ne mondj egy kismamának

2012-09-07

Még jól emlékszem, amikor első gyerekemet vártam – aggódva, bizonytalanul tapogatózva, rengeteg kérdéssel a fejemben. Több kézikönyvet olvastam el, mint kellett volna és minden egyes ismerősöktől és idegenektől érkező tanácsot végighallgattam. Akkor még nem tanultam meg, hogy ezen kéretlen tanácsok helyett a saját ösztöneimre kell hallgatnom. Helyette végigszenvedtem barátok rémesebbnél-rémesebb szüléssztorijait, idejétmúlt tanácsokat öreglányoktól (néha gyerektelenektől is) és hamar rájöttem, hogy a fejemet most az egyszer a homokba kell dugnom. Az emberek imádnak tanácsokat osztogatni – még akkor is, ha a kutya nem kért belőlük. Az egyetlen amit ezekből az esetekből tanultam, hogy vannak dolgok, amiket egyszerűen tilos egy kismamának mondani. Lássuk melyek ezek.

(tovább...)
easyweb