szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Terhesszex: lehet vagy tilos?

2014-12-15

Az esetek többségében igen, lehet. Feltéve, ha nincsenek bizonyos komplikációid, a szex semmiféle kockázattal nem jár, sem rád, sem a magzatodra nézve. A babát körülvevő magzatvíz kipárnázza őt és megvédi a méhedet.

Ráadásul a méhnyakat elzáró nyákdugó segít abban, hogy ne jussanak be a különböző fertőzések – persze ez sem áthatolhatatlan, ha a partnered mással is él szexuális életet, akkor mindenképp védd magad óvszerrel.

Bizonyos körülmények között, változtatnod kell a szexuális szokásaidon vagy teljesen tartózkodnod kell a szexuális élettől végig vagy a terhesség egy részében.

 

(tovább...)

 Hol a szex helye egy anya életében?

2013-09-09

Nő, anya, szerető – ez a címe Mester Dóra Djamila könyvének – nem szokványos kismamakönyvről van szó. A kilenc hónapot (és ami előtte és utána van) a nőiség, a szexualitás szempontjából dolgozza fel a szerző. Hol a helye a szexnek a terhesség alatt, a szülés után és a gyereknevelésben? Mester Dóra Djamilával ezekről a kérdésekről beszélgettem.

(tovább...)

 Párosan (is) szép

2013-08-28

Sokszor elképzeltük már, sose tettünk semmit. Sokszor tudtuk, hogy nagyon ránk férne, mégis lusták voltunk szervezkedni. Aztán két hónappal ezelőtt azt mondtuk: eljött az idő. Eljött az idő, hogy két-három napot kettesben, gyerekek nélkül töltsünk. Egyik gyerek egyik nagymamához, másik a másikhoz, és azon kaptuk magunkat, hogy megyünk! Nem messze, mindössze 50 km-re Budapesttől, de ez kit érdekelt.

(tovább...)

 Hagyd a csúnyádat!

2013-08-02

Bár két fiam van, az alább olvasható problémával – még és szerencsére – nem szembesültem. Azért nem árt, ha már előre felkészülünk, ezért közreadjuk egy olvasónk kérdését és pszichológusunk válaszát.

(tovább...)

 A szex mégsem segít

2013-01-25

Betöltött 40. hét, gyerek meg sem moccan. Doki fenyeget, 41. (van akinek előbb, van akinek később) héten be kell feküdni, megindítják a szülést. Erre senki nem vágyik, mindenki próbálja házi praktikákkal kifüstölni a magzatot. Jönnek a jótanácsok: egyél fűszerest, másszál meg 96 lépcsőfokot háromszor, menj el bevásárolni a piacra és cipeld haza a zsákos krumplit, ülj fel egy rázós-kanyargós bkv járatra, idd meg a bábakoktélt és ha mindez még mindig nem vált be, vedd rá apát egy kis hancúrozásra.

(tovább...)

 Vaníliaszex és más nyalánkságok

2012-10-29

A cím alapján valami komoly szépirodalmi műre számítottam. A zajos siker oka, a könyv témája is elkerült, így amikor kinyitottam, nem tudtam mi vár rám. Csalódtam és nem azért mert prűd volnék.

A szürke ötven és A sötét ötven árnyalatát olvasva olyan érzésem volt, mintha a Twilight trilógia pornóváltozata akadt volna a kezembe. A szereplők egymás iránt határtalan és megmagyarázhatatlan vonzódása, első látásra szerelme, a külvilág teljes kizárása Edward és Bella szerelmére hajaz. Na meg Ana átlagos kinézetét, állandó bénázását, Christian bronzszínű haját és gyönyörűségét is mind-mind megírta már Stephenie Meyer. A különbség annyi, hogy a pasi itt nem harapni akar, hanem verni.

(tovább...)

 Szabályozd a saját tested - az Aviva-torna titkai

2012-07-27

A természetes fogamzásgátlásra van egy rém egyszerű módszer. Nálunk mégsem elterjedt. Nincs az ismerőseim körében olyan, aki használná. A nő saját testének működését szabályozza bizonyos gyakorlatokkal. Saját kedve és akarata szerint irányítja havi vérzését. Igen kényelmessé tudja tenni ez a fajta kiszámíthatóság az életünket. Nem mindegy sokszor, hogy mikor és hol jön meg. Sokkal egyszerűbb, ha mi irányítjuk ezt a folyamatot.

(tovább...)

 Szexelj, akkor is ha nem akarsz!

2012-06-22

Ha tested-lelked nem kívánja a szexet, akkor is bújj ágyba a pasiddal 6 héttel szülés után – ajánlja Gina Ford, Anglia legnépszerűbb gyereknevelési tanácsadója. Ez az az időpont amikor a nőgyógyászok nagy része engedélyt ad a szexre – kíváncsi volnék, hányan várják kezüket tördelve ezt a napot. Mármint a türelmetlenségtől, hogy újra belevessék magukat a lepedőakrobatikába. Én maximum azért tördeltem a kezem, hogy vajon meddig lesz türelmes az apa, mert a hátam közepére sem kívántam az ágybabújást: a mellemből tej csorgott, odalent sajgott mindenem, halálosan fáradt voltam és a gyerek is bármelyik percben visítani kezdhetett.

(tovább...)
easyweb