szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 6 hét az ágyban, a szomszédasszonyok főzzenek!

2014-12-31

 

Nekem először Halász Katalin, dúla mondta, hogy a szülés után bizony 6 hétig szigorúan feküdni kellene. A gyakorlatban ő ezt úgy képzelte megvalósítani, hogy a kismama a babájával feküdjön be a nagyágyba és onnan ki se lépjen. Véleménye szerint ez az összeszokás és a felépülés kulcsa.

Nekem, aki 14 hetet töltöttem ágyban mielőtt a világra jött a gyerekem, ez egyszerűen elképzelhetetlen lett volna. Vágytam a sétára, vágytam a levegőre, arra hogy tevékeny legyek. Fáradt voltam, de úgy gondoltam feküdni baromság lenne.

 

(tovább...)

 Egy család egy éven át nem evett cukrot – sokkoló ami velük történt

2014-10-17

Egyszer régen, egészséges voltam, legalábbis azt gondoltam magamról – kezdi a történetét az Amerikában élő Eve. De egyre inkább azt vette észre, hogy nincs energiája végigcsinálni a napokat. Az Amerika-szerte árusított energiaitalok segítettek neki, megnyugtatta a gondolat, hogy nincs egyedül - más is csak ilyen segítséggel tudja végigcsinálni a napjait. A családban mindenki utálta a telet, mindenki állandóan influenzás volt.

(tovább...)

 Meztelenkedni a gyerek előtt

2014-09-26

Két meztelenkedésről szóló cikket olvastam ma.

Az egyik arról szólt, hogy egy apa, akit szexuális abúzussal vádolnak, gyermeke babakora óta fürdőnadrágban fürdött vele. A másik arról a szólt, hogy egy anya mindenképp szeretne, ha a fiai látnák őt meztelenül.

 

(tovább...)

 Egyenlő-e a két szülő?

2013-06-06

Amikor kisfiam éveken keresztül azzal boldogított minket, hogy 5-kor kelt, akkor felváltva keltünk az apával - egyik reggel ő, másik reggel én - akkor sokan elcsodálkoztak, hogy hogyhogy az apa is felkel? Hát hogyhogy hogyhogy? Ő is a felmenője, nem? Ő nem kelhet? Ráadásul akkor már én is dolgoztam, mert nem csecsemőkorában csinálta ezt a kikészítő mutatványt - pont ugyanannyit ásítoztam én is a munkahelyemen az én reggeleimen, mint ő az övéin.

Apapara ezen a héten a nemi egyenlőtlenségekről ír.

 

(tovább...)

 Mondj egy jó pletykát!

2013-05-27

Brit kutatók rájöttek, hogy milyen kérdésekre válaszol szívesen a gyerek – még a kiskamasz is.

Azt gondoltam a kamasz az, aki nem beszél, aki nyűgösen válaszol, akinek púp a hátára a „mi volt ma az iskolában?” kérdés. Az ovis még a „mi volt ma ebédre” kérdésre is kedvesen és örömmel válaszol, pedig milyen egy sablonos, unalmas kérdés, és tényleg: nem mindegy? Én már a 8 évestől sem tudok jól kérdezni. Úgy hogy érdekelje, hogy kinyíljon, hogy öröme teljen a beszélgetésben. Van akinek zsigerből jön a „melyik a veszélyesebb: a tigris vagy a kobra” kezdetű párbeszéd, melyre a legtöbb gyerek örömmel válaszol. Na de ezt miként ültessem át a hétköznapokba, hogy mégis közben megtudjak valamit az iskoláról is?

 

(tovább...)

 Akiket ártatlanul vádoltak meg gyerekbántalmazással

2013-05-15

Nem vagyunk épp csendes család, mondom is én sokszor, hogy előbb-utóbb a szomszédaink, akikkel nem ápolunk épp baráti kapcsolatot, egyszer majd bosszúból jól elmennek a gyámügyre. Nem bántjuk őket, a harag, az elkeseredettség és a tehetetlenség a szavakon keresztül távozik belőlünk. Reméljük a mi szomszédaink sosem jutnak el odáig, hogy ilyesmire vetemedjenek, de a napokban olvasott történet szereplőivel megesett a felfoghatatlan: megvádolták őket azzal, hogy verik a gyerekeiket. Utóbb kiderült: ártatlanok. Ismerem azt, amikor vicces kedvű emberek az utcán arcra esett gyerek láttán meggyanúsítanak: vered?

Nézzük mi történt abban a családban, ahol a szülőket – nem viccből - ilyesmivel vádolták.

 

(tovább...)

 Karácsonyi kiborulós

2013-01-07

Karácsony után 4 nappal két gyerek fetreng a padlón. Senyved, unatkozik, miközben a fa alatt konkrét hegyeket képeznek az új játékok. A két szülő a haját tépi, naivan azt hitték lesz pár nap békés játék, amíg mi kipihenik az év fáradalmait. Ennek ezennel vége.

 

 

(tovább...)

 Rokonsoroló - apapara tollából

2012-12-27

Bonyolult család vagyunk. Az újonnan bekerülők sokáig nem is próbálják megérteni ki mindenki vált el, házasodott újra, csinált nemzett újabb gyerekeket. Nagy családi összejövetelekkor ezért rengetegen üljük körül az asztalt. Az e heti apablog posztbóll kiderül, hogy a család ugyan nagy, de a világ bizony kicsi.

 

(tovább...)

 Képzeletemben a karácsony…

2012-12-19

A képzeletemben a karácsony édes, illatos, hóesős, fűtött szobás, csendesen mosolygós, mézeskalácssütős. A jégvirágokat is oda tudom varázsolni az ablakra. A fenyőfát az ablak alá (nem számít, hanyadikon lakunk). A madáretetőt az fenyőfára. A kiscinkéket a madáretetőbe. Szórjuk nekik a magokat. Mikor belépünk a meleg szobába, forró kakaóval teli bögrén melengejtük meg az összefagyott ujjaink. És elégedetten gondolunk vissza a hóemberépítésre is.

Persze az összes gyerek jól érzi magát, egyiknek sincs semmi baja.

 

(tovább...)

 Nézzük az apa oldalát!

2012-10-19

Apa, mint az a férfi, akinek a gyerekét a szíved alatt hordtad. Aki testéből lett annak a kicsi testnek a fele, akit nap mint nap a karodban tartasz. Az apa, akinek egy része, mindig veled lesz a gyereketek által.

(tovább...)
easyweb