szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 Ki lőtte a gólt, avagy az apasági teszt

2014-12-26

Rosszul csengő szavak ezek, melyek mögött csalást, féltékenységet, vitát és egy ártatlan babát vélünk látni. Ha az apának kételye van, már a várandósság alatt egy egyszerű vérvétellel is megállapítható, hogy valóban ő a magzat édesapja vagy sem. Bezzegh Attila, laboratóriumi szakorvostól megtudtam, hogy már itthon is, a magzat 8 hetes korától megtudható, hogy a feltételezett személy-e az apa. A szakorvos neve alatt működő szakértői irodában többek között ezzel is foglalkoznak.

 

(tovább...)

 Hinni kell a csodában, mert olykor megtörténik

2014-09-29

Anita és férje körülbelül 6- 7 éve látták elérkezettnek az időt arra, hogy kisbabájuk legyen: azt gondolták pár hónapon belül már kopogtatni is fog a gólya – de mégsem így történt. Nagyon sok évet vártak egy babára, aki végül egészen nem várt módon érkezett meg hozzájuk. De ne szaladjunk ennyire előre. Anita története következik.

(tovább...)

 Miért is akarok én gyereket? - indul az új kismamanapló!

2013-11-06

Valami ilyesmiről gondolkodtam a vécén ülve, ki tudja mennyi ideje már, az idő ugyanis végérvényesen kizökkent, mikor a nyár utolsó napjának estéjén megpillantottam azt a határozott, erőteljes két vonalat a terhességi teszten. Ha volt is bármilyen halvány elképzelésem arról, hogy mit érzek majd, ha egyszer eljön ez a pillanat, az biztosan nem hasonlított ehhez.

(tovább...)

 Három ok, amiért ne várj elmondani a terhességedet

2013-10-25

Bár a legtöbben úgy a 6. hétben rájönnek, hogy babát várnak, általában a 12. hétig nem hirdetik ezt széles körben. Nem mindenki ért ezzel egyet – itt van 3 ok, hogy miért nem kell várni az örömhír kihirdetésével.

(tovább...)

 Vécén ülve, fejések közt, babakocsit tolva született a magzatpróza

2013-09-16

Kiss Noémi Ikeranya című könyve nem tipikus kismamairodalom. Nincs benne repesés, rózsaszín szemüveg és totális boldogság – mindennapos harc van, melyet minden anya ismer, akár bevallja, akár nem. Hát még ha két, idő előtt érkezett gyerekről van szó. Mivel Noémi író, így adott volt, hogy életének erről a nehéz időszakáról is írjon: így szülte meg gyermekei mellett a magzatprózát is.

(tovább...)

 Fotók a méhen belülről

2013-09-13

Lennart Nilsson, egy svéd fotós 12 éve fényképezi a magzatok méhen belüli fejlődését. Az eredmény lenyűgöző...

(tovább...)

 A férfi húzzon szoknyát, ha gyereket akar

2013-05-13

Azoknak a férfiaknak akik kiltet (közismertebb, de nem kedvelt nevén skótszoknyát) hordanak jobb minőségűek a hímivarsejtjeik, állítják skót (mi más?) kutatók. Szerintük, ha a férfi kiltet visel – természetesen alsónadrág nélkül -, akkor a spermáik hűvösebb és számukra ideálisabb környezetben lesznek, így igen termékenyek maradnak.

(tovább...)

 Méhátültetés - te alávetnéd magad?

2013-05-01

Valóságos csoda, amitől pár napja hangos a sajtó: a tavalyelőtt méhátültetésen átesett nő kisbabát vár. Tényleg csodálatos, mire képes az orvostudomány. Nemcsak beültették, de működik is az anyaméh.

(tovább...)

 No házasság, no lombik

2013-04-24

Lombikprogramon részt venni kizárólag házaspároknak engedélyezett. Azaz, ha egy pár évek óta hiába próbálkozik, nem születik gyereke, ezért lombikprogramra lenne szükségük, csak akkor fizeti nekik az állam a beavatkozást, ha papírt mutatnak a kapcsolatukról. Bezzeg, ha idegen spermadonorra van szükségük, azt kaphatnak az élettársak is.

(tovább...)

 Ingyentabletta, ingyenabortusz

2013-04-15

Régóta folyik itthon a vita arról, hogy olcsóbbá, akár ingyenessé kellene-e tenni a fogamzásgátlókat. Hiszen mindenki tudja, nagyon drágák, három havi adag 10 ezer forintba is belekerülhet. Más védekezési mód sem olcsó: a gumióvszer, a spirál, a hüvelytabletták mind-mind nagyon drágák. Nem is értem igazából, hogy hogyan várják el azt, hogy ilyen áron ezeket megvegyék. Rászorultsági alapon az abortusz viszont lehet ingyenes: akkor viszont mit is várunk? Hogyan csökkenne az abortuszok száma, amíg havi több ezres kiadást jelent a védekezés?

(tovább...)

 Tervezett gyerekek, mind megszülettek?

2013-04-10

Időről-időre előkerül a téma: miért nem szülnek a nők? Én például még szülnék. De van pár jó kifogásom. Ha nem maximum 80.000 lenne a gyed (kb., nem tudom a pontos jelenlegi összeget), ha lenne legalább egy segítőkész nagyszülő a családban, ha lenne elképzelésem hogy miből járassak 3 gyereket egyetemre. Ha, ha és ha.

(tovább...)

 Középkorú kismama

2013-04-03
Amikor néhány évvel ezelőtt Fehér Anna 53 évesen teherbe esett elámult az ország. Előtte pár hónappal még az erősen negyven pluszos Jakupcsek Gabriellán lepődtünk meg, de a Szomszédok Almája mindent vitt a korával. A makkegészséges baba idén már két éves lesz. Egyre később és később szülni, ez a tendencia manapság. Amikor még az én anyukám öcsémmel ezelőtt terhes lett 34 évesen, kifejezetten öreg kismamának számított, az apa meg egyenesen matuzsálemnek a maga 43 évével. Ha ellenben ma egy korombelinek 15 éves gyereke van (21 évesen szült), ez igencsak ritka.(tovább...)

 A rágörcsölés nincs hatással a teherbeesésre

2013-03-27

 

Ha nem görcsölsz rá, majd összejön. Ha elengeded magad, nem a gyerekért szexelsz, akkor fog összejönni. Jó tanáccsal mindenkinek tele a padlása, akinek rokonsága-ismeretsége széltében-hosszában tárgyalja, hogy miért nem jön össze a baba.

Sztorikat is hallani arról, amikor elmúlt a „kényszer”, például végül örökbefogadtak egy gyereket, utána azonnal teherbe esett a nő, vagy a lombikbaba után természetes úton fogant meg a kistestvér. Ezen történetek alapján valóban lehet igazság abban, hogy amire az ember lánya rágörcsöl, az nehezebben sikerül.

 

(tovább...)
easyweb