szülőszoba | shop | új kollekció | rólunk | kapcsolat | partnerek | video | english
logo
 

Örülök, hogy megtaláltál bennünket, köszöntünk a b.boom szülőszobán!

Ha itt vagy az azt jelenti, hogy neked is fontos hogy csinos kismama légy, hogy ne csak megtörténjenek veled a dolgok hanem igazi szereplője legyél kismamaságodnak, hogy az új trendekről időben tájékozódj és hogy olyantoktól értesülj várandósságról és szülésről, akik valóban átélték mindezt. Regisztrálj a szülőszobán, hogy elsőkézből kapj információkat a b.boom akcióiról és hogy nyomonkövesd terhességed állomásait. Ha van kérdésed, témaötleted, vagy épp kismamanaplót írnál nekünk, ne habozz, jelentkezz!

 A babát választotta a kezelés helyett

2014-11-24

A 38 éves nő a terhessége elején tudta meg, hogy agresszív rákja visszatért. Úgy döntött, gyógykezelés helyett a babát választja.

(tovább...)

 A vér nélkül született baba az anyukája megérzéseinek köszönheti életét

2014-09-08

Ha az újszülött babánkról van szó, akkor a legkisebb dolog kétségbeesésbe taszíthatja a szülőket. Megfázik, csipás a szeme, ronda a bőre. Hát még ha lázas!? Na most abba gondolj bele (vagy inkább ne), hogy egy baba úgy született, hogy a vérének 80 százaléka hiányzott. A kórházban szellem babának hívták a kis jövevényt. Mennyire ijesztő lehet egy ilyen helyzettel szembesülni?

(tovább...)

 10 szülés megvéd a ráktól

2014-08-29

Azok a nők, akik 10 gyereket hordtak ki, kisebb eséllyel lesznek rákosak – erre jutott egy új finn kutatás. A tudósok közel 5000 olyan nőt vizsgáltak meg rákra való hajlam szempontjából, akik legalább tízszer szültek.

(tovább...)

 Mérgezhető-e a magzat?

2014-03-28

Nem kívánok gyakran embertársaimra rendőrt hívni, de úgy 12 évvel ezelőtt, amikor még saját gyerekpéldánnyal nem is rendelkeztem, láttam egy erősen terhes nőt az utcán, aki egy nejlonzacskóval összeolvadva támolygott az utcán. Na, akkor erősen gondolkoztam, hogy kit is kellene most értesíteni, végül győzött a magyar leszarom tényező és nem hívtam senkit. Hogy ezt mennyire rosszul tettem az abból látszik, hogy az eset azóta is kísért, zavar, bennem van.

(tovább...)

 Diagnózis és AHA-élmény

2014-03-07

Apapara azt írja, hogy „a jó diagnózis ugyanis útmutatást ad a jövőre és megértést, helyrerakást, elfogadást és - bár frászt kapok ettől a meglepően népszerű kifejezéstől - AHA-élményt a múltra. Hirtelen az embernek összeáll a kép, hogy a gyereke nem bosszantásból, vagy szófogadatlanságból nem alszik és még csak nem is azért, mert félrenevelted, hanem egyszerűen azért, mert sok a dopaminja. És nem azért nem szólt iskolába indulás előtt, hogy mindenkinek be kell vinnie szobanövényt, mert feledékeny, figyelmetlen, hanem mert Aspergeres, tehát tényleg azt hiszi, hogy ami az ő fejében benne van, az a másik fejében is ott van.” Nagyon egyetértek. A baj csak az, hogy ha nem lapozom napi rendszerességgel a szakirodalmat, akkor ezt úgy elfelejtem mint a pinty. És akkor ahelyett, hogy megértő lennék, felbosszantódom. Mondok egy példát.

(tovább...)

 Mit tehet a kismama, ha megfázik? - Kismamanapló 17. rész

2014-03-05

Nem teljesen Murphy törvény az, hogy az embert pont akkor dönti le a betegség, mikor eljön a várva várt szabadság ideje. Lehet, hogy már hosszú ideje lappang bennünk a bajság, amit a betyárbecsülettel helytálló psziché feltartóztat, ám amint megérezzük, hogy letehetjük a kardot, rögtön támadásba lendül. Így lett a szülési szabadságom kezdete a terhességem elmúlt 33 hetének legnehezebb időszaka.

(tovább...)

 Pontot tettünk a kukibajra

2013-10-07

Tavaly már írtam itt a kukigondokról, a szűk fitymáról és annak akkori orvoslásáról. Sajnos mindaz amit akkor javasoltak (járassuk be, húzzuk hátra), ideig-óráig működött, hátra bírtuk húzni, ám egy napon az egész megállt, többet nem lehetett hátrahúzni. Azóta megtudtam, hogy ez normális, az állandó erőltetéstől történt ez, ilyenkor szűkül össze a fityma teljesen. Nos nálunk ez történt, így a sebész természetesen műtétet javasolt.

(tovább...)

 Autista-e?

2013-09-25

Ez a nyár annak szellemében telt el, hogy vajon autista-e a 8 éves fiam. A dolgok a tanév végén sűrűsödtek össze. Mindig is tudtam, hogy ő más, hogy elvan egyedül, hogy nehezen viseli a változást, hogy nehezen barátkozik korabeliekkel, hogy zavarják a hangok és undorodik bizonyos ételektől.

(tovább...)

 Nem lehet minden szívfejlődési rendellenességet kiszűrni

2013-09-06

Pár nappal ezelőtt itt olvashattátok annak a kismamának a szomorú történetét, aki három napos korában veszítette el babáját. Az ok, mely miatt az újszülött nem élhetett tovább Hypoplasiás balszívfél szindróma volt. Ez gyakorlatilag a legsúlyosabb szívfejlődési rendellenesség nem gyakori, statisztikailag Magyarországon évente körülbelül 15 magzatnál várható az előfordulása – mondja Prof. dr. Hajdú Júlia, Magyarország egyik legismertebb magzati szívultrahang specialistája. A rendellenességet általában a 20. terhességi héten fedezik fel, a szakirodalmi adatok szerint világszerte és itthon is 50-70 % között van a betegség megszületés előtti felismerése.

(tovább...)

 Ha beteg a baba szíve

2013-09-02

A kisfiamat 3 napos korában veszítettük el. Hypoplasias bal szívfél szindrómában szenvedett. A bal kamrája nem fejlődött ki, a hozzá tartozó aorta is csökevényes volt és a jobb billentyűje sem működött 100 százalékosan.

Egy  kismama szomorú története következik.

(tovább...)

 Az oltásellenesség eredménye a kanyarójárvány lett

2013-07-22

Nagy-Britanniában kanyarójárvány van, ugyanis a szülők még 10 évvel ezelőtt nem oltatták be gyerekeiket. Itthon is hallani arról időről-időre, hogy egyes oltások (köztük a kanyaró) autizmust okoznak, ezért (is) az oltásellenesség. A 10 évvel ezelőtti pániknak most lett meg az eredménye: egyre terjed a kanyaró.

(tovább...)
easyweb