Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

7 dolog, amire kismamaként biztosan szükséged lesz a nyaraláshoz

Orvosi ajánlások, tippek és praktikák, amiről kismamaként mindenképpen tudnod kell, mielőtt nyaralni indulsz. Így tudsz a legjobban felkészülni a pihenésre és gondtalanul nyaralni.

Hivatalosan is elkezdődik a nyári szünet! Kismamaként is lehet teljesértékű nyaralásod, ha pár dologra odafigyelsz. Ebben segítünk.

Mit vegyek fel kirándulásokhoz, városnézésekhez?

A nagy melegben kényelmes és lenge ruhákat válassz magadnak, hogy biztosan jól érezd magad. Keresd a természetes anyagú, akár bio vagy organikus pamut ruhákat és takard a bőrödet. Egy rövidnadrág vagy szoknya szuper váltasztás, de a maxi ruhák sokszor nagyobb népszerűségnek örvendenek nyáron, mert a melegben több kismama panaszkodik lábaik dagadásáról, ami miatt szeretik elrejteni őket. Felsőre garantált kedvenc a heal topok színes választéka, ami egy bőrbarát szellőző anyag. Egy fehér ing vagy blúz mindig legyen nálad, ami mögé elrejtőzhetsz a perzselő nap elől. A kényelmes cipő alap, a flipflop a mediterrán kövezett utcákon nem túl praktikus, inkább válassz egy zárt cipőt, amiben tudsz gyalogolni.

Hogyan strandolj kismamaként

Újra és újra felmerül a kérdés, hogy szabad-e vízbe menni? És ha igen, akkor milyenbe? Inkább természetes vizeket válasszunk úticélnak vagy nyugodtan mehetünk medencébe is? Mire figyeljünk a nyaralás alatt?

Dr. Szemerey Ákos, az Uránia Medical Center szülész-nőgyógyász szakorvosa az alábbiakat javasolja minden kismamának.

A legfontosabb, amire figyelni kell a folyamatos hidratálás, vagyis az elegendő víz ivása, mert a kismamák keringése megváltozik. A nagy meleg okozhat vérnyomásesést.  Ha még nem tetted, szerezz be mielőbb egy szuper kulacsot, lehetőleg hőtartó legyen, így egész nap lesz nálad hűtött víz, bárhova is mész. Ezzel biztosan könnyebb lesz elviselni a nagy meleget. Idegen országban a csapvízzel nem érdemes kísérletezni, inkább palackozott vizet válassz.

b.boom tipp: A 24Bottles garantáltan hidegen tartja italodat. Dobj bele egy jégkockát is, és nem csak hidratál, de hűsít is.

Nyugodtan fürödj, akár tavakhoz, akár a tengerhez utazol, akár medencés nyaralást tervezel. Esténként érdemes egy tejsavas irrigálást végezni vagy hüvelyi probiotikumot használni, napi egyszer lefekvés előtt.

Legyen legalább 2 szett kényelmes fürdőruhád, vagy egy fürdőruhád és egy strandruhád, amit át tudsz venni a fürdés után. A nagy meleg ellenére sem ajánlott a vizes fürdőruhában ücsörögni. Fontos, hogy a fürdőruhád ne nyomja a hasadat, egyébként egyészségügyi szempontból mindegy, hogy egyrészes, bikini vagy tankiniben töltöd az időt. Érezd jól magadat benne és élvezd, hogy nem kell behúzni a hasadat.

Az étkezéseknél figyelni kell, hogy nyers húst, halat továbbra se fogyassz. A zöldségek, gyümölcsök nagyon alaposan legyenek megmosva, az esetleges szennyeződéseknek köszönhető hasmenés elkerülése érdekében. Ahogy már írtuk, idegen országokban a csapvíz ivását sem javasoljuk. A palackozott vizek azonban biztonságosak.

A 30. héttől már nem ajánlott repülni, inkább válassz közelebbi úticélt, ami kevésbé fárasztó és egy esetleges komplikáció esetén a kórházat is eléritek. Ha mégis elkerülhetetlen a repülés, a légitársaságok kérhetnek tőled orvosi igazolást arról, hogy repülhetsz-e. Erre figyelj és készülj fel rá, hogy még az utazás előtt időben konzultálhass orvosoddal.

Hosszú autóútnál tartsatok gyakrabban pihenőt, ilyenkor mozgasd át magad, sétálj pár percet, hogy a vérkeringésed felélénküljön. Ilyenkor külön jó, hogy a várandós kismama gyakran jár pisilni, mert ez megállásra és némi mozgásra kényszerít.

Szabad-e napozni várandósan, árt-e a babának a nagy meleg?

Dr. Kósa Péter az Urania Medical Center bőrgyógyásza azt tanácsolja, hogy ne félj a nyártól és a napsugaraktól, de érdemes csak mérsékelten napozni, azt is inkább a reggeli és a délutáni órákban, naptej használatával. Arcbőrödet külön érdemes óvni, mert a terhesség alatt fokozottan jelennek meg a napsütés okozta foltok.

Ha új anyajegyek jelennek meg a testeden ne ess kétségbe, ez teljesen normális folyamat, nem a nap káros sugarai okozzák, hanem a testedben zajló hormonváltozások. Ha ilyet észlelsz mindenképp keress fel bőrgyógyászt, aki a szokásos anyajegyszűrés keretében ezeket is megvizsgálja.

A fényvédő krémek mellett lenge szellős öltözet és egy nagy karimájú szalmakalap, valamint egy napszemüveg még kitűnő társad lehet a nyári hőségben.

Az uticélod megválasztásához és az odajutás megtervezése előtt bátran kérd ki saját kezelőorvosod véleményét, hiszen minden terhesség más, ő azonban jól ismeri a Te egészségi állapotodat.

7 dolog, amire biztosan szükséged lesz kismamaként, ha nyaralni mész:

  1. Egy megfelelő kulacs a folyamatos hidratálásért.
  2. Magnézium por, tabletta, ami segíti a méhizomzat relaxálását.
  3. Pocakápoló olaj, mert hasad napról-napra nő, így egy napot sem hagyhatsz ki ápolás nélkül.
  4. Legalább két szett kényelmes fürdőruha, hogy ne maradj vizes ruhában fürdés után.
  5. Fényvédőkrém a megfelelő napvédelemért.
  6. Egy szalmakalap, ami nem csak öltöztet, de a napszúrástól is megvéd.
  7. Napszemüveg

+ 1 nyugalom

 

 

 

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online