Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Így kürtöld világgá a babád nemét!

Gender reveal party, vagyis születendő gyermeked nemének a felfedése. Fiú vagy lány lesz? Ez a kérdés a legtöbb leendő szülőt (és rokonságukat) igencsak foglalkoztatja. 

Régen, mikor az ultrahangos felvétel leginkább egy földönkívüli észlelés jelentéséhez hasonlított, érthető módon nem csaptak olyan nagy felhajtást a születendő baba neme körül, hisz az utolsó pillanatban is érhetett meglepetés… Manapság viszont a legmodernebb ultrahang készülékek szinte pontosan vissza tudják adni a pocakunkban lakozó apróság arcát is! Így hát az sem meglepő, hogy a 2000-es évek elején hódító útjára indult a babaváró ún. gender reveal party, honnan máshonnan, mint az Egyesült Államokból. 

Az első fecske egy Jenna Karvunidis nevű nő volt, aki egy blogposztban mutott be egy rózsaszín krémmel töltött tortát, amivel azt üzente: kislányt hord a szíve alatt. A poszt valamiért virális lett és futótűzként kezdett terjedni a neten, a többi pedig már, ahogy mondani szoktuk történelem. A nő elmondása szerint megbánta, hogy milyen divatot teremtett, ugyanis az emberek egyre messzebb mennek el a wow-hatás kedvéért. Jó példa erre az a buli, ami végül egy 47.000 hektáros erdőtüzet eredményezett. Másik példaként azt az esetet említi, ahol egy rossz időben és rossz helyen felrobbant pirotechnikai eszköz a leendő nagymama életébe került (mindkét eset amerikai).

Az összejöveteleknek két típusa van, az egyik, ahol a szülők már tudják az eredményt és a meghívott vendégeket lepik meg a nagy hírrel, a másiknál viszont az egyik szülőnek is újdonság lesz, amit látni fog. Van, aki egyenesen rajong ezekért a bulikért, sőt maga is szervezett már egyet (vagy többet), mások fanyalogva fogadják egy újabb tengeren túli szokás térnyerését. Egy biztos, ritkán lehet szó nélkül elmenni mellettük! 

Összegyűjtöttünk nektek mókás, stílusos, vagy épp balul sikerült megoldásokat a közösségi médiából, döntsétek el Ti, hogy ciki vagy cuki a gender reveal party? Lássuk! 

Egyszerű ötletek a hangulat fokozására

Nem kell egyből a pénztárcánk mélyére nyúlni, ha szeretnénk feldobni a bulit és a vendégeinket is bevonnánk a hangulat fokozásába. Jól teszitek, ha a nagy bejelentés előtt játékra invitáljátok a csapatot: tippeljék meg, hogy szerintük kisfiú vagy kislány érkezik majd? Ennek megfelelően kell magukra tűzni a kék vagy rózsaszín filccel, vagy egyszerű festékkel megjelölt csipeszeket. Ha van időd (és affinitásod), készíthetsz babaváró ‘koktélokat’ is, természetes ételfestékkel kékre és rózsaszínre színezve. Nagy divat a fánk fa is, amire színes körfánkokat aggatnak és a vendégek innen is megérzésük szerint csipegethetnek. Az biztos, hogy nem ez az ötlet lesz a kedvenced, ha az egészséges életmód híve vagy :-) 

A nagy durranás

A legtöbben lufikkal kürtölik világgá a babájuk nemét. Van, aki a dobozba rejtett léggömböket választja, de legalább ilyen népszerű a pukkasztás is. Ilyenkor a lufi belsejében található színes konfettiknek van nagy jelentősége. Hazánkban talán még kevésbé megszokott, külföldön azonban szupernépszerű a pinata is, ilyenkor a szülőknek leginkább tetsző formában elkészített partikelléket (lehet valami állatfigura, de vannak a buli jellegéhez igazodó ábrák is) kell botokkal jó erősen ütlegelni ahhoz, hogy a belsejéből kihulló színes cukorka vagy konfetti felfedje a nagy titkot. 

Bevállalós szülők szívesen próbálkoznak a füstbombával is. Ezek a pirotechnikai eszközök (amiket legtöbbször fotózásokon vagy videó forgatásokon szoktak használni) látványos műsort garantálnak, amit a közönség apraja biztosan élvezni fog. Ha szereted az egyszerűséget, akkor tetszeni fog neked a kézlenyomatos megoldás is. Ehhez mindössze egy fehér pólóra és némi festékre lesz szükséged, amivel apa tenyerét jó vastagon be kell keni. Amikor felemeli a tenyerét a pocakodról, a vendégek megtudják az örömhírt. 

 

Így csinálják az ismert emberek

Tavaly közel tízezer ember nyomott szívecskét Visváder-Palácsik Lilla posztjára az Instagramon, ahol tudatták a nagyvilággal, hogy kisfiút várnak. Ők a lufi pukkasztás mellett döntöttek! Ha lemaradtál róla, most bepótolhatod itt!

Berki Renáta, vagy ahogy legtöbben ismerik, Mazsi és párja szintén a lufi mellett döntöttek, ők kislányt várnak. Az izgalmas videót fel is töltötték a közösségi média felületeikre, amit ide kattintva tudsz te is megnézni.

Elképesztő népszerűségnek örvendett tavaly novemberben Dér Heni posztja, amiben egy kék torta közreműködésével kürtölte világgá boldogságát: fiús édesanya lesz. A posztot te is meg tudod nézni, mégpedig itt. 

Vannak, akik fittyet hánynak a divatra (mert megtehetik) és egy ‘egyszerű’ ultrahangos fotóval jelentik be a nagy hírt. Így tett Chiara Ferragni is, aki ezzel a posztal 1,6 millió lájkot gyűjtött be az Instán. Azóta már megszületett második gyermeke, egy kislány, aki a Vittoria nevet kapta. 

Holland hagyomány

Hollandiában nem szokás a babavárás alatt felfedni sem a baba nemét, sem a leendő gyermek nevét. Sokszor a szülők ugyan tudják, de egyszerűen ez a titok az övék marad, egészen a baba születésének a híréig. Amikor viszont világra jön az új családtag, a holland szokások szerint rózsaszínű vagy világoskék un. hageslag-ot szórnak a vajas holland kétszersültre, ezzel jelezve az újszülött nemét. (A hageslag Hollandiában teljesen normális reggeli feltét, nálunk leginkább egérkakiként ismert torta dísz).

Ez a baba nem fogja felfedni magát! 

A végére hagytunk egy szerintünk mókás videót. A klasszikus lufis megoldást keverték a szintén népszerű pinata-s változattal ezek a szülők, de arra nem számítottak, hogy a lufi nem akarja megadni magát, sőt a végén úgy dönt, hogy önálló életre kel és tovaszáll. Mi legalább háromszor megnéztük szegényeket, annyira nevettünk rajtuk! 

Kövess minket az Instagramon, ha szeretnél hasonlóan érdekes, vicces tartalmakat olvasni és a legfrissebb kismama trendekkel is képben lenni. 

Képek forrása: Pinterest

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online