Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Imádod az esküvőket? És tudod, mit illik és mit nem?

Esküvői etikett, vagyis mit illik, és mit nem illik felvenni egy esküvői vendégnek. Ha az ifjú pár számít a jelenlétedre a nagy napjukon, akkor arra is számítanak, hogy betartod az általánosan elfogadott öltözködési szabályokat. Azért is fontos tisztába lenni az alapokkal, hiszen egy rosszul megválasztott ruha az egész estédet elronthatja, sőt, ha a menyasszony úgy érzi, hogy túlöltözted, akár a jó viszonyt is veszélyeztetheted.

Mint a legtöbb fontos eseménynek, az esküvőnek is megvannak a maga írott és íratlan szabályai. Talán az egyik legfontosabb kérdés, hogy milyen árnyalatú és stílusú ruhában menj mások nagy napjára. A többi, hogy milyen kiegészítőket választasz mellé, vagy hogy a hajaddal mit kezdj, csak másodlagos kérdés. Abban sokkal rugalmasabb lehetsz, de a ruhád kiválasztásakor fontos odafigyelni bizonyos szempontokra.

A szakértők szerint 4 olyan szín van, amit egy esküvőn vendégként feltétlen érdemes elkerülnöd. Mi úgy gondoljuk, hogy ezek betartását nagyon komolyan kell venni.


Esly kismama alkalmi ruha

Színek, amiket kerülj!

⚪️ fehér: bár manapság az is előfordul, hogy az ifjú pár kifejezetten azt kéri a meghívottaktól, hogy tetőtől talpig fehérben érkezzenek, ezt csak akkor vállald be, ha erről előzőleg értesítést kaptál. Ellenkező esetben feltétlen kerüld a fehér összes árnyalatát. Sem az ekrü, sem a vaj, sem az elefántcsont, sem az off white sem a semmilyen fehér nem megengedett. A fehér a menyasszonyi ruha színe, vendégként csak a férfiak inge lehet még fehér.

🔴 piros: a hagyomány szerint a piros az új asszonyt illeti, vagyis jellemzően a menyecskeruha színe, amit éjfél után vesz fel a menyasszony. A magyar szokások szerint a menyasszony az esküvő napján fehérben van, de éjfélt követően már új asszonyként piros, rövidebb fazonú, pörgős szoknyát vagy ruhát húz és abban táncol reggelig. (na jó, a reggelig táncolás nem az etikett része)

⚫️ fekete: ezt a színt a legtöbben még mindig a gyásszal azonosítják, így ha nem akarod megsérteni az egybekelni készülő párt, ne vegyél feketét, vagy csak részben viseld ezt az egyébként elegáns színt. Ha nincs jobb ötleted, és azt érzed, hogy csak a fekete áll jól, akkor mindenképpen olyan anyagú ruhát válassz, ami kicsit fényes és határozottan tupírozd fel színes, ünnepies kiegészítőkkel, amik akár túlzottak is lehetnek, hogy a feketét kimozdítsd a gyászos zónából. A csillogó arany vagy ezüst, a gyöngyház kiegészítők szuper jól működnek a feketével. Harmonizáljon a cipőd, táskád, öved és ékszereid.

🟢 neon: a túlzott élénk színek és az erősen mintás ruhákról úgy tartják, hogy elvonják a figyelmet a menyasszonyról. Ezt senki sem akarhatja, hiszen az esküvő az ifjú párról szól, ez az ő különleges napjuk. Ha teheted, kerüld a feltűnő outfiteket! Egy kellemes, pasztell színű, klasszikus szabású ruhával egészen biztosan nem nyúlsz mellé. Kismamaként pedig különösen csinosan fogsz mutatni egy nem hivalkodó színű ruhában. Figyeld az évszak színeit és a tónusaidat.


kismama csipke ruhák alkalomra

Ami a legfontosabb. Nagy pocakkal egészen más végig csinálni egy bulival egybekötött esküvőt. Mindenképpen kényelmes ruhát válassz és a tűsarkút ezúttal hagyd otthon. A lábad hamarabb elfárad, mint hinnéd. A nagy melegben könnyen beledagad a cipődbe, és a sok lakodalmi ételtől hamar fáradtnak érezheted magad. Figyelj a tested jelzéseire és ha teheted, időnként pihenj le. Alkoholt semmiképpen se fogyassz, helyette dobj pár gyümölcsöt a vizedbe és máris majdnem koktailt ihatsz :).

A b.boom kismama divat kínálatában sokféle alkalmi ruha közül tudsz választani. Gyere el üzletünkbe, válassz egy kényelmes és elegáns csipkeruhát, amit bátran felvehetsz akár vendégként vagy hivatalos, akár koszorúslány leszel. Pocakkal, illetve a szülést követő időszakban is tökéletes, mert elegáns és kényelmes egyben.

Tudtad, hogy egy esküvőnek az előkelőségét a létszám, a helyszín és az ültetett vacsora is meghatározza? Ha van módod, érdeklődj az ifjú párnál, hogy milyen stílusú esküvőt szerveznek, hogy Te is megtaláld az oda illő outfitedet.

Ezzel a témával Instragram oldalunkon is foglalkoztunk. Kövess minket ott is.

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online