Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Kismamák biztonságosan az autóban

Nagyon érdekes cikkre bukkantunk. Sokan és sokszor kérdezitek, hogy miért nem kapható nálunk övterelő. A választ most megírta a Telex. A friss cikkben részletes felméréselemzést olvashatunk arról, hogy a népszerű, nagyjából 5-15.000 forint körüli értékben megvásárolható, magyar nevén övterelőként ismert kiegészítő, milyen mértékben rontja az autókban szerelt biztonságiöv védelmét, és ezzel mennyivel növeli a sérülés kockázatát. 

A cikk kapcsán elsőre az jut eszembe, hogy kisbabánk autósülését milyen nagy figyelemmel és gonddal választjuk ki. Arra gondolok, hogy a már világra jött babánk biztonsága mekkora figyelmet kap, mindeközben a hasunkban cseperedő magzat védelmét rábízzuk egy textilből készült ülőkére, aminek a legnagyobb "biztosítéka" a saját testsúlyunk... A textilre rögzített alkatrészek műanyag csat, tépőzár, patent, vagy bármi, ami műszaki tudás nélkül is tudható, hogy egy komolyabb erőhatásnál nem lehet elégséges.

A cikk a német ADAC méréseire hivatkozva részletesen kifejti, hogy a terhesség során alkalmazott, a biztonsági öv terelésére szolgáló kiegészítők se nem nyújtanak több kényelmet a várandós kismama egyre növekvő pocakja számára, se nem biztosítanak nagyobb védelmet. Ellenkezőleg. Az övterelők rontanak a biztonsági övek hatékonyságán. Külön aggasztó, hogy a fém alkatrészek komoly sérülést tudnak okozni, míg a műanyagok egyszerűen eltörnek.

A német kutatótók egyértelműen a hagyományos biztonságöv használatát javasolják és a biztonságos autózás alapfeltételeként szolgáló biztonságiövekről készült részletes felmérés szerint a magzat és az édesanya nincsenek nagyobb veszélynek kitéve egy esetleges ütközés során, mint a nem várandós utasok. 

"A tapasztalatok miatt az ADAC határozottan ellenzi a terhességi övadapterek használatát. Sem nagyobb kényelmet nem nyújtanak, sem a biztonságot nem növelik, miközben az autós szervezet kutatásai szerint a terhes nők és magzatuk alapvetően nincs nagyobb kockázatnak kitéve az autóban, mint más utasok, feltéve, hogy indulás előtt becsatolják a biztonsági övet. Az övnek a lehető legalacsonyabban kell elhelyezkednie a has alatt, de lehetőleg indulás előtt le kell venni a kabátot, illetve nem szabad a csípő magasságában, az öv alsó vonala alatt hagyni."

A cikk teljes terjedelmében megtalálható a telex.hu-n.

 

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online