Ingyenes kiszállítás 40.000 Ft-tól ♡ akár másnapra

Szülés - de hol is?

 

Tudtad, hogy tavaly közel 50 százalékkal többen szültek magánszülészeteken, mint egy évvel korábban? Gondoltad volna, hogy minden 5. gyermek Budapesten jött világra, ahol egyébként a legtöbb magánklinika is található? A szülészeteken uralkodó bizonytalanságok a privát ellátás felé terelik a várandós kismamákat, akik több magánszülészet közül is tudnak válogatni, igaz mélyen a zsebükbe kell nyúlni.

 
Évtizedeken keresztül úgy működött a kórházi szülés, hogy a választott szülész-nőgyógyász orvosra számított a kismama. A privát keretek között zajló havi rendszerességű terhesgondozás során kialakult a bizalom. Az orvos, a szülést követően esedékes hálapénz reményében jó eséllyel jelen volt a szülésnél, így a kismama egy általa ismert orvosnál szülhette meg a kisbabáját.

Aki az elmúlt években volt várandós, maga is tapasztalhatta, hogy a szülészeteken nagyon sok minden megváltozott. Nem csak a járvány helyzet hozott szigorításokat, a kivezetésre került hálapénz is felborította a viszonyokat. Nem olyan régóta pedig arról is lehet hallani, hogy egyes kórházakban csak bizonyos napokon lehet szülni, ami sajnos a spontán induló szülések esetében nem egy vonzó lehetőség. Nem csoda tehát, hogy a szülésre készülő párok a magánszülészetek felé húznak, ott ugyanis, problémamentes terhesség esetén, időre született babáknál kiszámítható viszonyok várják őket.
 
A szállodai szolgáltatást nyújtó magánellátásban komoly verseny kezd kialakulni. Különböző tartalmú szolgáltatási csomagok közül tudnak választani a kismamák, ahol a terhesgondozás, a kötelező és választható szűrővizsgálatok, a szülés és a kórházi tartózkodásra vonatkozó extrákból is lehet válogatni, ki ki a maga igénye és lehetősége szerint választhat. És miután egy rendkívül költséges élethelyzetről beszélünk, már különböző finanszírozási csomagokat is találhatunk. A téma meglehetősen összetett.
 
Lengyel Lívia, a TOP30 Legbefolyásosabb szereplő a magánegészségügyben kiadvány főszerkesztője az Indexnek adott interjút, amelyben nem csak arról beszél, hogy mennyibe kerül ma Magyarországon a privát ellátásban világra hozni egy babát, de a rendszert is ismerteti. A kiadvány egy kutatást is ismertet. Közel 400 nőt kérdeztek, amely bár nem mondható reprezentatívnak, mégis sok mindenre ad magyarázatot. Azok a kismamák, akik a szülés előtt állnak, érdemes végig olvasni a cikket.
 
 

Márkáink

© 2017 b.boom. Minden jog fenntartva. Designed By One Online